Różna temperatura co 5 minut
-
Dziewczyny jestem tu nowa,od tego cyklu mierzę temperaturę i dziś postanowiłam zrobić eksperyment a mianowicie tempke mierzę zawsze około godziny 7 więc pierwszy pomiar 7.10(36,54)godz.7.12(36,47)godz.7.13(36.48)i godz.7.34(36.35) dodam,że cały czas byłam w łóżku,nie wstawałam a ten eksperyment zrobiłam tak od siebie bo jestem w tym zielona.Termometr również mam niy dobry bo owulacyjny.I teraz jaką ja mam kurcze temperature zapisać...
-
Pierwszą. I nie robić eksperymentów na przyszłość
kociaczek280, kaha lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Też robiłam takie eksperymenty:p dlatego ja mierze dwoma, ale wynik najbardziej wiarygodny jest dla mnie z tego szklanego, tylko jedyna wada, że nie mogę się dopatrzeć z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.Jak mi się pokrywa temp z tym elektrycznym to wpisuje.A zdarza się też nieraz, że elektryczny pokazuje zupełnie inny wynik niż szklany ;/
-
Ojej, dziewczyny, w mierzeniu naprawdę nie chodzi o wysokość temperatury, tylko o to, żeby zaobserwować, jak ta temperatura się zachowuje! Dlatego zawsze mierzymy JEDNYM termometrem przez cały cykl i o jednej stałej porze! Inaczej wykres będzie zafałszowany. I naprawdę wcale nie jest ważne, żeby w pierwszej fazie temperatury były super niskie, a w drugiej super wysokie. Ważne, żeby był zauważalny skok i żeby można było wyróżnić na wykresie temperatury niższe i wyższe.
Justeck, Amy333 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
hej a ja mam pytanie ciut z innej beczki. Ogólnie podstawy znam nawet kilka miesięcy mierzyłam temperaturę lecz wtedy nie mieszkałam jeszcze z narzeczonym. Postanowiłam wrócić do tej metody ponieważ za kilka mieśięcy wracamy do starań. I teraz chciałam się was zapytać jak to jest z tą godziną. Gdybym mierzyła o godz 6 ale narzeczony ze względu na prace w budowlance wstaję o różnych porach i budzi mnie jego budzik ale obracam się na drugi bok i śpię dalej. Jak ten temat ugryźć czy taki pomiar będzie wiarygodny ? czy mierzyć tak jak się budzę i zapisywać o danej godzinie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 19:57
-
Takie pobudki nie powinny mieć wpływu.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Ja też mam ten problem że mój termometr pokazuje za każdym razem coś innego.
Mam termometr owulacyjny elektroniczny microlife.
Mierzyłam tem. o 6 rano - 36,61 ze względu na to że nie usłyszałam sygnału zmierzyłam jeszcze raz i tem. - 36,55.
Wiec już nie wiem czy te termometry są beznadziejne. Czy tak może być. jaką temperaturę powypinam wpisać bo różnica jest chyba znaczna.
Czy zainwestować w lepszy termometr.
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Microlife jest dobry. Różnica temperatur leży w tym, że nie ma sensu mierzyć kilka razy pod rząd - drugi i następne wyniki są bezużyteczne. Liczy się temperatura tuż po przebudzeniu.
Swoją drogą po co te eksperymenty? Macie jakieś wątpliwości w odczycie wykresów?Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Miałam wątpliwości co do termometru. Teraz mierzę temperaturę tylko raz i już się nie zastanawiam czy jest poprawna.
w październiku moja temperatura była przez cały miesiąc mniej więcej na tym samym poziomie i to mnie zastanowiło. W grudniu poszłam do lekarza na monitoring i co się okazało temperatury super na wykresie wszystko książkowo ovu wyznaczyło mi owulacje a pęcherzyk nie pęka dwa dni temu miał 4 cm idę dziś na wizytę zobaczę co mi lekarz powie.
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -