X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Różnice temperatur - miejsca pomiaru
Odpowiedz

Różnice temperatur - miejsca pomiaru

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jestem tu nowa - zdążyłam co nieco poczytać, ale takiego topicu nigdzie nie znalazłam. Liczę na Waszą pomoc :)

Staramy się od prawie roku po wielu trudnościach - między innymi ciąży pozamacicznej... Dokonywałam pomiaru zwykle w jamie ustnej, ale zauważam pewne wahania. Czy ktoś z Was orientuje się może jak bardzo mogą różnic się pomiary w ustach i pochwie? Czy w pochwie pomiary są zawsze wyższe od tych w jamie ustnej czy są raczej do siebie podobne? Jeśli ktoś wie i może mi pomóc - będę wdzięczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 21:39

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak ja porównywałam to w pochwie zawsze miałam odrobinę wyższą (0,10-0,40 st. Celcjusza)

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Cześć!
    Jestem tu nowa - zdążyłam co nieco poczytać, ale takiego topicu nigdzie nie znalazłam. Liczę na Waszą pomoc :)

Staramy się od prawie roku po wielu trudnościach - między innymi ciąży pozamacicznej... Dokonywałam pomiaru zwykle w jamie ustnej, ale zauważam pewne wahania. Czy ktoś z Was orientuje się może jak bardzo mogą różnic się pomiary w ustach i pochwie? Czy w pochwie pomiary są zawsze wyższe od tych w jamie ustnej czy są raczej do siebie podobne? Jeśli ktoś wie i może mi pomóc - będę wdzięczna :)
    U mnie w pochwie temp jest 0.23 stopnia wyższa.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam pod pachą, w ustach i w pochwie. W pochwie zawsze była wyższa. Ale dla mniej najbardziej praktycznie było badać w ustach, bo tam jakoś największe różnice temp w czasie róznych faz cyklu mi wychodziły i mogłam łątwiej ogarnąć owulację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura w pochwie zawsze była o 0,10- 0,20 wyższa niż ta w ustach. Z tego co wiem to ważne jest też żeby w ustach stale mierzyć w tym samym miejscu bo tam też może się różnić temperatura.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ