różnice w tempkach
-
Witam, mam pytanie. Jak bardzo może różnić się temperatura w ciągu doby? U mnie srednia temperatura mierzona rano to 36,0-36,3 a po owulacji 36,5, dziś rekord bo 36,6, a wieczorem mam 37,1- 37,3, to normalne? Oczywiście staram się o dzidzię, w tym miesiącu z monitoringiem, więc nie czekam na @.
-
nick nieaktualnyMała Mia wrote:Witam, mam pytanie. Jak bardzo może różnić się temperatura w ciągu doby? U mnie srednia temperatura mierzona rano to 36,0-36,3 a po owulacji 36,5, dziś rekord bo 36,6, a wieczorem mam 37,1- 37,3, to normalne? Oczywiście staram się o dzidzię, w tym miesiącu z monitoringiem, więc nie czekam na @.
Mała Mia zbadaj tarczycę, tak niskie temperatury wskazują często na niedoczynność. -
Takie różnice są zupełnie normalne. W ciągu dnia robisz wiele rzeczy, jesteś w ciągłym ruchu, ciało pracuje, układ krwionośny także i temperatura rośnie. Ja np. jestem nisko ciśnieniowcem, więc za dnia mam koło 36.6/7, a rano to i 35.6 jest u mnie normą
-
Nie jest powiedziane, że w ciąży musi być np 37st Po prostu temperatura musi się utrzymywać na poziomie twoich wyższych
Ja z rana w pierwszej fazie cyklu mam okolo 36.3-36.5 więc też nie za wysoką, a z tarczycą wszystko ok. A i ciśnienie mam dobre. Za to w drugiej fazie przeważnie moja temperatura rano kręci się około 36,8 a około 3-5 dni przed @ dobija nawet do 37,1. -
Dziewczyny a powiedzcie mi czy temperatura w poszvzegolnych cyklach moze sie roznic? Np zazwyczaj temp 36,6 byla juz u mnie z tych wyzszych. Przed skokiem najwyzsza z nizszych 36,4. Czy w nadtepnym cyklu moze sie to przesunac? Np ze wyzsza temperatura bedzie juz 36,5? Prosze pomozcie bo juz glupieje na calego
-
Najważniejsze jest, że występuje faza niższych i wyższych temperatur i nie ma co się wygłupiać i porównywać temperatury w poszczególnych cyklach przecież dla staraczki najważniejsza jest owulacja a tempka z poprzednich cykli nie ma nic wspólnego z jajeczkowaniem w "tym" cyklu. Lepiej zwrócić uwagę na istotne wskaźniki płodności np. jakość śluzu.
No i przede wszystkim mierzyć jednym termometrem, bo nie ma termometrów o takiej samej czułości... -
Dziewczyny ja też mam pytanie. Jestem około 1 dnia przed @. Niestety nie dałam rady dzisiaj rano zmierzyć temperatury. Więc nie wiem czy był spadek czy nie. Wczoraj był, ale niewielki. Przed chwilą z ciekawości zmierzyłam i mam 37.3. No i się zastanawiam czy jest jakaś szansa... Wiem, nie powinnam kombinować, bo taka wieczorna temperatura nijak się ma do tych porannych... Ale może jednak? Najgorsze to czekanie i niepewność
-