X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Skok temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuzuzuzu Nowa

Wysłany: 3 czerwca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy też macie tak, że skok temperatury mierzonej w pochwie występuje już po zakończeniu śluzu płodnego i przy twardej i niskiej szyjce macicy?
    Podobno skok jest 24h po owulacji, więc dla mnie bardzo dziwne, ale wszystkie cykle tak u mnie wyglądają od kiedy się obserwuję.

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każdy organizm jest inny. U mnie temperatura rośnie dzień lub 2 dni po pozytywnym teście owulacyjnym. A przecież testy owulacyjne mówią, że owulacja będzie w ciągu 24-48h. Mi testy owulacje wychodzą w dzień owulacji, wtedy odczuwam też ból piersi czy ból jajnika. Z tego co przeczytałam to temperatura może zacząć rosnąć od dnia owulacji do nawet 2 dni po zakończonej owulacji. Zależy od jakości owulacji i tarczycy.

• bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzuzuzu wrote:
    Hej,
    Czy też macie tak, że skok temperatury mierzonej w pochwie występuje już po zakończeniu śluzu płodnego i przy twardej i niskiej szyjce macicy?
    Podobno skok jest 24h po owulacji, więc dla mnie bardzo dziwne, ale wszystkie cykle tak u mnie wyglądają od kiedy się obserwuję.

Hej, u mnie jest dokładnie tak samo. Obserwuję się od ponad roku i zawsze jest tak że skok temperatury mam dzień lub dwa dni po szczycie śluzu.

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ