X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Skok temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuzuzuzu Nowa

Wysłany: 3 czerwca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy też macie tak, że skok temperatury mierzonej w pochwie występuje już po zakończeniu śluzu płodnego i przy twardej i niskiej szyjce macicy?
    Podobno skok jest 24h po owulacji, więc dla mnie bardzo dziwne, ale wszystkie cykle tak u mnie wyglądają od kiedy się obserwuję.

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każdy organizm jest inny. U mnie temperatura rośnie dzień lub 2 dni po pozytywnym teście owulacyjnym. A przecież testy owulacyjne mówią, że owulacja będzie w ciągu 24-48h. Mi testy owulacje wychodzą w dzień owulacji, wtedy odczuwam też ból piersi czy ból jajnika. Z tego co przeczytałam to temperatura może zacząć rosnąć od dnia owulacji do nawet 2 dni po zakończonej owulacji. Zależy od jakości owulacji i tarczycy.

• bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzuzuzu wrote:
    Hej,
    Czy też macie tak, że skok temperatury mierzonej w pochwie występuje już po zakończeniu śluzu płodnego i przy twardej i niskiej szyjce macicy?
    Podobno skok jest 24h po owulacji, więc dla mnie bardzo dziwne, ale wszystkie cykle tak u mnie wyglądają od kiedy się obserwuję.

Hej, u mnie jest dokładnie tak samo. Obserwuję się od ponad roku i zawsze jest tak że skok temperatury mam dzień lub dwa dni po szczycie śluzu.

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,32cm bobasa z bijącym serduszkiem
    🔜17.09 kolejna wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ