Skok temperatury
-
Hej,
Czy też macie tak, że skok temperatury mierzonej w pochwie występuje już po zakończeniu śluzu płodnego i przy twardej i niskiej szyjce macicy?
Podobno skok jest 24h po owulacji, więc dla mnie bardzo dziwne, ale wszystkie cykle tak u mnie wyglądają od kiedy się obserwuję. -
Myślę, że każdy organizm jest inny. U mnie temperatura rośnie dzień lub 2 dni po pozytywnym teście owulacyjnym. A przecież testy owulacyjne mówią, że owulacja będzie w ciągu 24-48h. Mi testy owulacje wychodzą w dzień owulacji, wtedy odczuwam też ból piersi czy ból jajnika. Z tego co przeczytałam to temperatura może zacząć rosnąć od dnia owulacji do nawet 2 dni po zakończonej owulacji. Zależy od jakości owulacji i tarczycy.
-
Zuzuzuzu wrote:Hej,
Czy też macie tak, że skok temperatury mierzonej w pochwie występuje już po zakończeniu śluzu płodnego i przy twardej i niskiej szyjce macicy?
Podobno skok jest 24h po owulacji, więc dla mnie bardzo dziwne, ale wszystkie cykle tak u mnie wyglądają od kiedy się obserwuję.
Hej, u mnie jest dokładnie tak samo. Obserwuję się od ponad roku i zawsze jest tak że skok temperatury mam dzień lub dwa dni po szczycie śluzu.Starania od 06/2025
Aktualnie 2cs
Cykle 31-40d
IO i hiperandrogenizm
TSH 2,74 uIU/ml⬆️
DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️
Euthyrox 25 -