śluz
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, Chciałam dopytać jak z tą obserwacja śluzu - od dwóch miewam płodny, przezroczysty i rozciagliwy ale tylko rano i wieczorem. W ciągu dnia to albo taki nijaki, nirozciagliwy albo jakby go nie było choć uczucie wilgotności mam cały czas. Nie wiem jak to interpretować
******************************GANG18+***************************** -
nick nieaktualnyCześć!
Jestem na razie bardzo początkująca w wykresach, interpretacji itp, tzn jestem w trakcie 2 cyklu po odstawieniu pigułek anty.
Mam pytanie. Jak na razie nie zauważyłam u siebie śluzu super płodnego rozciągliwego. Czy to jest normalne? W poprzednim cyklu zdarzył mi się wodnisty, ale w tym już nie.
W ogóle mam problemy z interpretacją śluzu. Wydaje mi się, że wszystkie są podobne.
Z góry dzięki za podpowiedź. -
Podbijam pytanie. Zauważyłam że mam śluz wodnisty, przeźroczysty. Próbowałam go rozciągnąć i nici z tego ani drgnie. Taka woda ... dziwne uczucie w majteczkach i w sumie zawsze taki miałam..... czy to dobrze czy źle i czy jest pznaką dni płodnych czy nie
-
ja od kiedy urodzilam dziecko mialam problemy ze sluzem ,tego plodnego nie bylo (jak mi sie zdawalo wogole)byl lekko rozrzedzony ale nie rozciagliwy i to co moge wam polecic dziewczyny to kapsulki z wiesiolka i siemie lniane do picia u mnie po pierwszym cyklu widzialam ogromna roznice i teraz nie da sie tego sluzu przeoczyc
-
nick nieaktualnyMam jeszcze do was pytanie - chyba głupie. Nie bardzo potrafię odróżnić poszczególne rodzaje śluzu. Tzn nie do końca jestem pewna swoich odczuć: czy sucho czy wilgotno czy mokro. teraz wydaje mi się, że jest lekko wilgotno chociaż bielizny nie brudzę. Nie weim kiedy jest naprawde mokro? Jak muszę zmieniać wkładki hig.? Przyznam, że brakt śluzu super plodnego utrudnia życie.
-
Myszka-Minnie wrote:Kasikap, to jak by go okreslila? Lepko- rosciagliwy, malo rosciagliwy i troszke lepki,a moze wodnisty
Mało rozciągliwy to taki co rozciąga sie do 0,5 cm. -
Vanesso,
W skrucie moge opisac go tak: przezroczysty, lekko sie rozciaga, ale nie za duzo i jest lepki. Od kilku dni juz mam taki. Moze powinam go czyms rozrzedzic np. Jakims syropem wykrztusnym. Biore rowniez wiesiolka, tran zarzywam i pije ocet jablkowy, ale konsystecja nie chce sie poprawic. W poprzednim cyklu tez tak bylo. -
Ja to już głupieje z tym śluzem, od 9 dni wygląda na płodny, co najmniej 6 jest przezroczysty i rozciagliwy. Wczoraj przez cały dzień był kremowaty, ale na wieczór znowu ideał. No i cały czas uczucie wilgotności - niby nie ma na co narzekać ale jak tu przewidywać cokolwiek na podstawie zmian skoro nic się nie zmieniło
******************************GANG18+***************************** -
U mnie znowu @ powinna przyjsc dzis lub jutro ostatnie 3 dni susza a dzis kremowy i rozciagliwy .podczas dni plodnych od kiedy zaczel stosowac wiesiolek i siemie lniane nie mam problemow z jego obserwacja ale wczesniej nigdy nie widzialam rozciagliwego od porodu zawsze byl kremowy a wiesiolek uczynil cuda
-
Hej dziewczyny, proszę o radę to mój 19dc i obserwując szyjke, mam wrażenie ze jest tak nisko jakby miała mi za moment wyjść. Dodam że jest twarda i niska. I mam bardzo dużo śluzu wodnisto-kremowego.Czy to coś niepokojącego? Z góry dzięki za poradę
-
nick nieaktualny
-
Nona możesz mi powiedzieć jak jest z tym olejem z wiesiołka. Chcę zacząć brać go w kolejnym cyklu. Czyli mam brać od pierwszego dnia cyklu do momentu wystąpienia śluzu płodnego?