śluz
-
WIADOMOŚĆ
-
gigsa wrote:Nona możesz mi powiedzieć jak jest z tym olejem z wiesiołka. Chcę zacząć brać go w kolejnym cyklu. Czyli mam brać od pierwszego dnia cyklu do momentu wystąpienia śluzu płodnego?
Mnie lekarz zlecił do 2 dni po szczycie śluzu czyli mniej więcej na jedno wychodzi w stosunku do temp. -
Myszka-Minnie wrote:Hej Kobitki,
Mam do Was pytanko: Pomózcie zinterpretowac mi rodzaj sluzu. <Sorry za takie foto> Tutaj link = = => http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09b0b9fa14a43c28.html
Tu jest pokazany taki śluz i babeczka mówi, że nie jest płodny.
https://www.youtube.com/watch?v=G23OWzrN0zQ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny .
Mam mały problem z ogarnięciem śluzu ...
Wczoraj miałam 11 dzień cyklu i śluz rano i w południe był rozciągliwy bardzo jakbym gume posklejaną rozciągała miedzy palcami ( sorka za porównanie :-p ) a wieczorem późnym z ciekawosci sprawdziłam i był on prawie wgle nie rozciągliwy i bardziej taki kremowy ... nie wiem co o tym myśleć , liczę na pomoc z Waszej strony . -
ZakręconaOna wrote:Hej dziewczyny .
Mam mały problem z ogarnięciem śluzu ...
Wczoraj miałam 11 dzień cyklu i śluz rano i w południe był rozciągliwy bardzo jakbym gume posklejaną rozciągała miedzy palcami ( sorka za porównanie :-p ) a wieczorem późnym z ciekawosci sprawdziłam i był on prawie wgle nie rozciągliwy i bardziej taki kremowy ... nie wiem co o tym myśleć , liczę na pomoc z Waszej strony .
Zaznaczasz zawsze śluz najlepszej jakości danego dnia, czyli jeśli miałaś dzisiaj rozciągliwy to tak wpisz w wykres.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Dziewczyny a jaki to jest śluz wodnisty, ale biały? Rano się budzę i czuje mokro, a w ciągu dnia robi się duuuuuuużo wodnistego białego jak balsam lub coś takiego W tamtym cyklu przez cały cykl miałam właśnie taki śluz, ale sądząc po wykresie i testach owu był to cykl bezowulacyjny.
-
Hej dziewczyny! Mam podobny problem teraz.. Po okresie nie miałam żadnego śluzu było totalnie sucho, może delikatnie jedna malutka kropeczka przez cały dzień..Odkąd zaczeły sie dni płodne, mój śluz jest właśnie taki wodnisty! Pierwsze dwa dni był taki przezroczysto biały i było go sporo..wczoraj prawie nic.. a dzisiaj (4 dzień odkąd go zauważyłam) Znowu jest, a do tego pobolewa mnie delikatnie podbrzusze. Nie wiem jak interpretować ten śluz, zwłaszcza jak czytam fora i dziewczyny piszą o rozciągliwych śluzach płodnych, mój może na 3mm się rozciągnie.No i jest przezroczysto biały.Serduszkowaliśmy wieczór przed zaobserwowaniem tego śluzu. Ciężko jest mi określić kiedy dokładnie mam dni płodne, bo cykle mam nieregularne, a poprzedni cykl stosowałam duphaston.Aktualnie jest to mój 20 dzień cyklu.Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Dziewczyny czy to mozliwe zebym miala sluz wodnisty, ktory sie nie rozciaga ?
Jest przezroczysto bialy, z wyraznym wrazeniem wilgoci, bardzo rzadki i jak chodzilam to mi sie tak 3 razy "ulalo" jakbym w spodnie popuscila albo okresu dostala. Nie wiem moze ja zle interpretuje ten sluz ? Nie rozciaga sie praktycznie po 4-5mm sie rozrywa jesli jest w wiekszej ilosci... Czy taki sluz tez jest plodny czy to po prostu rzadki sluz kremowy ???