Sluz plodny a brak owulacji?
-
Witam:)szukałam w necie,czy sluz plodny zawsze oznacza owulacje?owulacje zawsze mialam 14-15(skok temperatury z kolei brak sluzu)teraz 20dzien ledwo troche temp wzrosla a sluz byl w dniach 14-17,wydaje mi sie,ze to cykl bezowulacyjny,wiec skad ten sluz?5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
-
Zobacz na mój wykres. Ja już spisałam cykl na straty jako bezowulacyjny i czekałam na @, a tu dziś śluz rozciągliwy. Nie mam pojęcia dlaczego się tak wszystko przestawia.
Może sie mylę, ale u Ciebie widzę, że chyba była owu, bo masz wzrost temp. Zobaczysz jeszcze jutro czy wzrośnie jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:09
-
Śluz dobrej jakości i otwarta szyjka znaczy że organizm próbuje podejść do owulacji (wysoki poziom estrogenów, wzrost lh). Nie znaczy że owulacja ma miejsce.Dlatego trzeba obserwować i śluz i temperaturę, żeby coś z tego wynikało.
Szyszka1 lubi tę wiadomość
-
Pomimo tego, iż wątek dość stary, chciałabym napisać kilka słów na temat ten temat. Tak jak napisała Ara77 rozciagliwy śluz nie jest jednoznaczny z owulacją. Oczywiscie może dać on jakiś pogląd, ale jeżeli ktoś będzie się kierować tylko tym, może w ciążę nie zajść. U mnie w każdym cyklu pojawiał się śluz owulacyjny, a podczas monitoringu po owulacji nie było śladu, ciąży też oczywiście nie było. Kiedy zaczęłam się wspierać lekami na wzrost pęcherzyków, śluzu było mniej, a podczas owulacji w ogóle nie był taki jak powiniem być. Dlatego z własnego doświadczenia wiem, że to pic na wode
-
No to jeszcze ode mnie 3 grosze;) Śluz typowo rozciągliwy tzw. płodny pojawic się może na krótko przed miesiączką, kiedy dają już znać o sobie estrogeny a progesteron spada. U mnie w ostatnich cyklach tak było - epizod typowo ciagliwego sluzu 2 dni przed @.
-