Spadek temperatury po znacznym skoku owulacyjnym Proszę o pomoc
-
Hej dziewczyny czy ktoś może wie z czego może wynikać mój spadek temperatury po skoku owulacyjnym? Troche mnie martwi i zastanawia czemu temperatura ładnie rosła przez 3 dni i raptem tak spadła i utrzymuje się już 3 dzień Dodam że żadna z temperatur w II fazie nie była niczym zaburzona.
Bedę wdzięczna za wszelkie uwagi -
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mniee też dziś spadek...
dodam że moja ciąża obumarła w 8tc, a zabieg był 10tc...
aktualnie jestem w cyklu po zabiegu..od 16 do 22 dnia cyklu brałam ergotaminę, aby lepiej kurczyła się macica..i nie wiem co się dzieje...
zerkniecie na wykres...póki co dla mnie to czarna magia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywłaśnie mnie natchnęło...chyba wpadam w hipochondrię która zaburza trzeźwe myślenie...i nawet moje medyczne wykształcenie nie pomaga...
spadek temperatury jest spowodowany spadkiem stężenia progesteronu... i świadczy o zbliżającej się @ ...
(w przypadku ciąży jest temperatura jest podwyższona właśnie z powodu podwyższonego stężenia tego hormonu, który podtrzymuje ciążę!)
że też dopiero o tym pomyślałam...!
już wszystko jasne... )
nigdy w życiu nie cieszyłam się tak na @
pozdrawiam i dziękuję za pomoc )
-
Groszkowa wrote:właśnie mnie natchnęło...chyba wpadam w hipochondrię która zaburza trzeźwe myślenie...i nawet moje medyczne wykształcenie nie pomaga...
spadek temperatury jest spowodowany spadkiem stężenia progesteronu... i świadczy o zbliżającej się @ ...
(w przypadku ciąży jest temperatura jest podwyższona właśnie z powodu podwyższonego stężenia tego hormonu, który podtrzymuje ciążę!)
że też dopiero o tym pomyślałam...!
już wszystko jasne... )
nigdy w życiu nie cieszyłam się tak na @
pozdrawiam i dziękuję za pomoc )
No widzisz, a ja wykształcenie humanistyczne mam,a medycznych porad udzielam .Groszkowa lubi tę wiadomość
-
Wahające się temperatury w drugiej fazie cyklu to często wina wysokiej prolaktyny, a z tym często w parze idzie niski progesteron. A znowuż wysoka prolaktyna może świadczyć m.in. o problemach z tarczycą. Przy niskim progesteronie pewnie można zajść w ciążę, tylko problemem będzie jej prawidłowy rozwój.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Hej,
Ja też mam ten sam problem. Ok 5 dnia po skoku temperatury mam spadek ale zawsze utrzymujący się powyżej tej linii wyznaczającej najniższe temperatury i następnego dnia bądź 2 dni później znowu wzrost. Za każdym razem myślałam, ze to implantacja zarodka ale niestety i tak dostawałam tą głupia @. Robiłam sobie badania hormonalne właśnie w 21 dc. i wszystko niby w normie.
https://ovufriend.pl/graph/8603864eaae9c588c2cc92e8c0393867 -