Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Spadek temperatury po znacznym skoku owulacyjnym Proszę o pomoc
Odpowiedz

Spadek temperatury po znacznym skoku owulacyjnym Proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OlaZ Nowa

Wysłany: 26 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy ktoś może wie z czego może wynikać mój spadek temperatury po skoku owulacyjnym? Troche mnie martwi i zastanawia czemu temperatura ładnie rosła przez 3 dni i raptem tak spadła i utrzymuje się już 3 dzień :( Dodam że żadna z temperatur w II fazie nie była niczym zaburzona.
    Bedę wdzięczna za wszelkie uwagi :)

• OlaZ Nowa

Wysłany: 26 lutego 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/88061bf4ea88dc664c8ee74b416da0d5

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest to samo !!! albo skacze jak szalona albo hop w górę a potem bęc na dół!!

• OlaZ Nowa

Wysłany: 26 lutego 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie i z czego to może wynikać za mało progesteronu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie mam pojęcia !! Badania robiłam i mam wszystko w normie więc nie od tego!! Teraz dupka biorę i też skoki mam!!

• bursztynek1988 Nowa

Wysłany: 1 marca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mniee też dziś spadek...

dodam że moja ciąża obumarła w 8tc, a zabieg był 10tc...
    aktualnie jestem w cyklu po zabiegu..od 16 do 22 dnia cyklu brałam ergotaminę, aby lepiej kurczyła się macica..i nie wiem co się dzieje...

zerkniecie na wykres...póki co dla mnie to czarna magia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0932c390f09abfbe91ac09a269eac608.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszkowa ilu dniowe masz cykle?

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tej pory 28dni...

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powiedziała, że nadchodzi @. Zawsze jest spadek temperatury przed @. Tylko u Ciebie trudno stwierdzić, bo Twoje przeżycia i leczenie mogło mieć wpływ na cykl, samopoczucie itp. Trzymaj się cieplutko :*.

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie natchnęło...chyba wpadam w hipochondrię która zaburza trzeźwe myślenie...i nawet moje medyczne wykształcenie nie pomaga...

spadek temperatury jest spowodowany spadkiem stężenia progesteronu... i świadczy o zbliżającej się @ :)...

(w przypadku ciąży jest temperatura jest podwyższona właśnie z powodu podwyższonego stężenia tego hormonu, który podtrzymuje ciążę!)

że też dopiero o tym pomyślałam...!

już wszystko jasne... :))

nigdy w życiu nie cieszyłam się tak na @ :P

pozdrawiam i dziękuję za pomoc :))

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszkowa wrote:
    właśnie mnie natchnęło...chyba wpadam w hipochondrię która zaburza trzeźwe myślenie...i nawet moje medyczne wykształcenie nie pomaga...

spadek temperatury jest spowodowany spadkiem stężenia progesteronu... i świadczy o zbliżającej się @ :)...

(w przypadku ciąży jest temperatura jest podwyższona właśnie z powodu podwyższonego stężenia tego hormonu, który podtrzymuje ciążę!)

że też dopiero o tym pomyślałam...!

już wszystko jasne... :))

nigdy w życiu nie cieszyłam się tak na @ :P

pozdrawiam i dziękuję za pomoc :))

No widzisz, a ja wykształcenie humanistyczne mam,a medycznych porad udzielam :P.

Groszkowa lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale patrząc na wasze wykresy tzn kobiet które zaciążyły to tempki skaczą jak szalone a mimo to są w ciąży więc i ten progesteron nie do końca jest to prawdą

marzenia się spełnią
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16580a8becd637cd2274f5bba8425989.png

marzenia się spełnią
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wahające się temperatury w drugiej fazie cyklu to często wina wysokiej prolaktyny, a z tym często w parze idzie niski progesteron. A znowuż wysoka prolaktyna może świadczyć m.in. o problemach z tarczycą. Przy niskim progesteronie pewnie można zajść w ciążę, tylko problemem będzie jej prawidłowy rozwój.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też mam ten sam problem. Ok 5 dnia po skoku temperatury mam spadek ale zawsze utrzymujący się powyżej tej linii wyznaczającej najniższe temperatury i następnego dnia bądź 2 dni później znowu wzrost. Za każdym razem myślałam, ze to implantacja zarodka ale niestety i tak dostawałam tą głupia @. Robiłam sobie badania hormonalne właśnie w 21 dc. i wszystko niby w normie.
    https://ovufriend.pl/graph/8603864eaae9c588c2cc92e8c0393867

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co znam się na NPR to taki spadek jest całkiem w normie, byleby tempka nie spadała poniżej linii bazowej.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dziękuję!!! Już się bałam, że coś jest nie tak :) Ale skoro to normalne to uspakajam nerwy :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ