Spadek temperatury poniżej lini
-
Cześć dziewczyny, mam w tym cyklu dziwny spadek temperatury poniżej linii podstawowej i następnego dnia wzrost, co to może oznaczać? czy to objawy jakichś nieprawidłowości?
https://ovufriend.pl/graph/c07ec7e369ee30975daaf1b3c30e5fb8 -
Zacznijmy od tego, że nie jestem pewna, czy w ogóle doszło u Ciebie do owulacji. Szkoda, że te kluczowe temperatury są zaburzone przez inną godzinę pomiaru. Ale jeśli do owulacji doszło, to rzeczywiście te wahania i spadki temperatury w fazie lutealnej są dziwne i mogą oznaczać jakieś nieprawidłowości.
Chyba, że to po prostu kwestia zaburzonych pomiarów - czy mierzysz temperaturę od razu po przebudzeniu, bez wstawania z łóżka? Czy zawsze mierzysz w tym samym miejscu (pod językiem/w pochwie/w odbycie)? Czy przed pomiarem zawsze jest co najmniej 3 h snu? Czy mierzysz tym samym termometrem zawsze? Czy zawsze zapisujesz pierwszy pomiar? Jeśli na któreś z tych pytań odpowiedź brzmi - nie, tzn. że dziwny wykres to wina właśnie nieprzestrzegania zasad mierzenia temperatury. -
shelby* wrote:Witam. W moim szczęśliwym cyklu tez był spadek poniżej linii, tak więc bądź dobrej myśli!
A co sadzisz o moich skokach i spadkach? Dla mnie to wyglada jak by ewnetualna owulacja miala przyjsc w czasie
(Nie bylo to planowane, po prostu rzadko sie widzimy) ale pozniej jakies dziwne skoki. Na owulacje wskazywala wysoka mocno otwarta szyjka i baaardzio rozciagliwy przezroczysty sluz. Kurde dobrze by bylo jak by ta owulacja byla jednak.
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:A co sadzisz o moich skokach i spadkach? Dla mnie to wyglada jak by ewnetualna owulacja miala przyjsc w czasie
(Nie bylo to planowane, po prostu rzadko sie widzimy) ale pozniej jakies dziwne skoki. Na owulacje wskazywala wysoka mocno otwarta szyjka i baaardzio rozciagliwy przezroczysty sluz. Kurde dobrze by bylo jak by ta owulacja byla jednak.
Pierwszy raz widzę wykres, w którym temperatura ma tendencję spadkową
w każdym razie powodzenia
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH