X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Spóźniony okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aleksandra3521 Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Staramy się o ciążę. Mój cykl zazwyczaj trwa 24-26 dni, od 1,5 roku okres nigdy się nie spóźniał, mimo wahań hormonalnych i wyjazdów, zmian klimatów itd. Wiem, że organizm to nie maszyna, natomiast starając się o dziecko pewnie każda z Was kontroluje wszystko na bieżąco. Od 3 dni spóźnia mi się okres, aktualnie mam już 30 dzień cyklu i okresu nadal brak. Zrobiłam betę test na beta HCG w 28 dniu cyklu i co prawda wynik to 0,20, ale zaskoczył mnie skok TSH do 5,710 gdzie jeszcze miesiąc temu miałam niecałe 2. Biorę leki regularnie. W sierpniu 2023 był podobny skok i poroniłam zaraz na początku ciąży. Teraz lekarka zwiększyła mi dawkę leku do Euthyrox 150. Mam ogromny ból piersi i kłucie w brzuchu. Wczoraj miałam tylko takie lekkie plamienie i myślałam, że to okres ale dziś już nie ma nic. Możliwe, że owulacja się spóźniła i dopiero następuje implantacja i tym samym beta jeszcze jest tak niska? Co o tym sądzicie?

• Czajnik Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, taki jeden nieregularny okres jak najbardziej jest możliwy, też aktualnie mam wyjątkowo długi a testy ciążowe negatywne i ginekolog mówi że trzeba czekać na @... A skok TSH aż tak wysoki to dziwne, zrobilaś ponowne badanie teraz? Plamienie może być albo implantacyjne, albo w wyniku problemów z hormonami, z tego co wyczytałam.
    Rozwiązało się u Ciebie? Dostałaś @ czy może wyszło coś lepszego z tego? :)

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

01.2025 - długi cykl (44 dni)
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16, przy wadze 60kg-> suplementacja
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    05.2024 - zwiekszenie dawki, wyniki TSH i reszty hormonow dobre
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5, rozpoczecie przyjmowania Euthyrox 37.5

On: 31 lat
    2% plemników o prawidłowej budowie
    26% plemników o ruchu postępowym
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ