X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Spóźniony okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aleksandra3521 Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Staramy się o ciążę. Mój cykl zazwyczaj trwa 24-26 dni, od 1,5 roku okres nigdy się nie spóźniał, mimo wahań hormonalnych i wyjazdów, zmian klimatów itd. Wiem, że organizm to nie maszyna, natomiast starając się o dziecko pewnie każda z Was kontroluje wszystko na bieżąco. Od 3 dni spóźnia mi się okres, aktualnie mam już 30 dzień cyklu i okresu nadal brak. Zrobiłam betę test na beta HCG w 28 dniu cyklu i co prawda wynik to 0,20, ale zaskoczył mnie skok TSH do 5,710 gdzie jeszcze miesiąc temu miałam niecałe 2. Biorę leki regularnie. W sierpniu 2023 był podobny skok i poroniłam zaraz na początku ciąży. Teraz lekarka zwiększyła mi dawkę leku do Euthyrox 150. Mam ogromny ból piersi i kłucie w brzuchu. Wczoraj miałam tylko takie lekkie plamienie i myślałam, że to okres ale dziś już nie ma nic. Możliwe, że owulacja się spóźniła i dopiero następuje implantacja i tym samym beta jeszcze jest tak niska? Co o tym sądzicie?

• Czajnik Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, taki jeden nieregularny okres jak najbardziej jest możliwy, też aktualnie mam wyjątkowo długi a testy ciążowe negatywne i ginekolog mówi że trzeba czekać na @... A skok TSH aż tak wysoki to dziwne, zrobilaś ponowne badanie teraz? Plamienie może być albo implantacyjne, albo w wyniku problemów z hormonami, z tego co wyczytałam.
    Rozwiązało się u Ciebie? Dostałaś @ czy może wyszło coś lepszego z tego? :)

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ