X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Spóźniony okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aleksandra3521 Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Staramy się o ciążę. Mój cykl zazwyczaj trwa 24-26 dni, od 1,5 roku okres nigdy się nie spóźniał, mimo wahań hormonalnych i wyjazdów, zmian klimatów itd. Wiem, że organizm to nie maszyna, natomiast starając się o dziecko pewnie każda z Was kontroluje wszystko na bieżąco. Od 3 dni spóźnia mi się okres, aktualnie mam już 30 dzień cyklu i okresu nadal brak. Zrobiłam betę test na beta HCG w 28 dniu cyklu i co prawda wynik to 0,20, ale zaskoczył mnie skok TSH do 5,710 gdzie jeszcze miesiąc temu miałam niecałe 2. Biorę leki regularnie. W sierpniu 2023 był podobny skok i poroniłam zaraz na początku ciąży. Teraz lekarka zwiększyła mi dawkę leku do Euthyrox 150. Mam ogromny ból piersi i kłucie w brzuchu. Wczoraj miałam tylko takie lekkie plamienie i myślałam, że to okres ale dziś już nie ma nic. Możliwe, że owulacja się spóźniła i dopiero następuje implantacja i tym samym beta jeszcze jest tak niska? Co o tym sądzicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ