Suchość w pochwie, a śluz płodny oraz śliskość w pochwie a śluz niepłodny
-
Witam serdecznie. Dziewczyny co sadzicie o moim problemie jak w tytule? Mianowicie: Kiedy mam okres płodny, wystepuje takze śluz płodny, ale problem w tym ze niedośc ze jest wewnatrz i mało kiedy wychodzi na zewnatrz to przy badaniu szyjki macicy, gdy umieszczam palec w pochwie musze pokonac sucha droge zanim poczuje ze przy szyjce jest pełno śluzu rozciągliwego... Pochwa nie jest aż tak sucha, ale jednak...Co najdziwniejsze gdy mam okres niepłodny i śluz nieplodny (kremowy) to przy wkładaniu (przy badaniu szyjki) palec wchodzi jak w masełko Nie wiem czemu tak jest, Miała tak któraś z was?
-
nick nieaktualny
-
No ja łykam wiesiołek i spozywam siemie lniane. Ale to mi poprawiło troche jakośc. Konsystencja pozostała bez zmian;) Mi chodziło o to jak pytałam, że wkładajac palec do pochwy (przy badaniu szyjki) w okresie plodnym pochwa jest bardziej sucha. Z kolei w okresie niepłodnym pochwa jest w środku nawilżona, A powinno byc na odwrót..
-
Mnie też śluz raczej nie spływa, tylko siedzi w szyjce, ale po wiesiołku i siemieniu lnianym miałam go dużo więcej, i rozciągliwy nawet na 5-6cm w szczycie śluzu płodnego, także polecam spróbować. Też miałam raczej sucho, a po lnie mi sie poprawiło, i w dni płodne badanie stało sie dużo łatwiejsze, ale nie od razu, dopiero w drugim cyklu stosowania odczułam różnice, więc trzeba troche cierpliwości. Wiesiołek biore trzy razy dziennie po 2 kapsułki do każdego posiłku do owulacji, siemienie pije rano po śniadaniu, i drugi raz wieczorem. Siemienie można pić przez cały cykl, ale ja też go stosuje tylko do owulacji."Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
-