X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj podczas badania szyjki, nie bylam w stanie określić jej otwarcia, bo tak. Jakny odwróciła się w stronę pleców/sklepienia. Dziwne jest to dla mnie, nigdy tak nie miałam. Któraś z Was tak miała? Co to oznaczało?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałaś przodozgięcie szyjki macicy(W stronę pęcherza moczowego skierowana)? Nie jestem specjalistą ale jeśli zawsze miałaś przodozgięcie to raczej nie możesz mieć nagle tyłozgiecia. Badasz zawsze w tej samej pozycji i mniej więcej o tej samej porze?

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. I tak. Ale szyjka jest w tej samej pozycji. Tylko ujście jakby się odwróciło.

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    Hej, dzisiaj podczas badania szyjki, nie bylam w stanie określić jej otwarcia, bo tak. Jakny odwróciła się w stronę pleców/sklepienia. Dziwne jest to dla mnie, nigdy tak nie miałam. Któraś z Was tak miała? Co to oznaczało?

Wiesz co ja tak mam jak próbuje sprawdzić szyjkę zaraz po wstaniu z łózka. Chyba sie przy leżeniu na plecach tak po prostu układa do tyłu lekko. Stąd takie wrażenie. Dlatego ja jak sprawdzam to przynajmniej pół godziny po wstaniu z łózka i wtedy jest ok ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ