Szyjka jak sprawdzic
-
Najlepiej zacząć badać od początku cyklu, wtedy będziesz miała możliwość porównania jak zmienia się ona w jego trakcie. W internecie jak szukałam kiedyś informacji, to są opisy szyjki, jaka powinna być w danej fazie. Po sobie wiem, że to nie jest uniwersalna sprawa, więc nie należy się tak tym dosłownie kierować. Najprościej jest z wysokością, bo w miarę szybko można zauważyć czy łatwo dosięgnąć szyjkę, czy trzeba się trochę pogimnastykować, bo przed owulacja czasem podnosi się tak, że wydaje się, że zniknęła 😁 jeśli chodzi o otwarcie, nie zawsze jestem pewna... jak jest miękka w owulację, to można wyczuć, że są tam takie jakby wargi i dołek. Gorzej to stwierdzić jak jest twardsza, najlepiej jak przejdziesz cały cykl zapisując sobie codziennie notatki, takie wrażenia, a w kolejnym cyklu będzie łatwiej 😊
Lolka kolka, Kuchareczkaaa lubią tę wiadomość
👩🏻31 lat
Hashimoto,PCOS
🧒🏼33 lata
Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔
15.07.2021 cień na teście ⏸️
2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱
Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻
Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔 -
Liseuek wrote:Najlepiej zacząć badać od początku cyklu, wtedy będziesz miała możliwość porównania jak zmienia się ona w jego trakcie. W internecie jak szukałam kiedyś informacji, to są opisy szyjki, jaka powinna być w danej fazie. Po sobie wiem, że to nie jest uniwersalna sprawa, więc nie należy się tak tym dosłownie kierować. Najprościej jest z wysokością, bo w miarę szybko można zauważyć czy łatwo dosięgnąć szyjkę, czy trzeba się trochę pogimnastykować, bo przed owulacja czasem podnosi się tak, że wydaje się, że zniknęła 😁 jeśli chodzi o otwarcie, nie zawsze jestem pewna... jak jest miękka w owulację, to można wyczuć, że są tam takie jakby wargi i dołek. Gorzej to stwierdzić jak jest twardsza, najlepiej jak przejdziesz cały cykl zapisując sobie codziennie notatki, takie wrażenia, a w kolejnym cyklu będzie łatwiej 😊
Dziekuje ci bardzo za odpowiedz,musze sobie jakos to ulozyc i poczytac wiecejLiseuek lubi tę wiadomość
-