X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Temperatura :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Jestem tu nowa i dopiero od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. Czy mój wykres na chwilę obecną jest prawidłowy i czy może nastąpić jeszcze skok temperatury? Staram się dokonywać pomiaru o tej samej porze, ale czy sam fakt np. wstania z łóżka po termometr może zaburzać pomiar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 19:47

010i3e3k3szwmdsp.png
  • ignite Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzę wykresu.Nie wiem,najlepiej połóż go w zasięgu ręki(np.pod łóżkiem, na szafce nocnej)

ignite
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b0e6a4fe203d5435ab6448f0d225b9ca.png

Testy owulacyjne z allegro na razie wychodzą negatywne - chociaż najwyraźniejszy był w sobotę 13ego stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 19:49

010i3e3k3szwmdsp.png
  • ignite Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długie masz cykle?staraj się zawsze mierzyć o stałej porze(temp. zmienia się w ciągu dnia)badasz szyjkę?,patrzysz na śluz?,Ovu nie zaznaczył Ci jeszcze owulacji,może jakbyś się badała było by łatwiej.Test owulacyjny pozytywny-musi być kreska taka sama jak ta druga(kolor),lub ciemniejsza.Zapisuj też objawy jakie towarzyszą Ci danego dnia.

ignite
  • Madziulka1991 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaczęłam mierzyć temperature od tego cyklu muszę zawsze o 7 przed wstaniem w ustach mam dziwny ten wykres cykle mam 25-26 dni
    https://ovufriend.pl/graph/
    9dfd6e4662843c4e6a8de623f1f47d30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 14:38

Marryy lubi tę wiadomość

• Naszaa Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Czytałam, że każdy wysiłek fizyczny wpływa na temperaturę. Nawet wstanie z łóżka po przebudzeniu, aby wziąć termometr. Temperaturę musisz mierzyć zaraz po przebudzeniu,najlepiej o stałej porze. Termometr musisz mieć dostępny " na wyciągnięcie ręki ".

.
  • Madziulka1991 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze pod ręka nie wstaje nigdy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ