Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Temperatura czy test owulacyjny
Odpowiedz

Temperatura czy test owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anusiak Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jest lepszym wskaźnikiem owulacji: wykres temperatur czy test owulacyjny? Wiem, że najlepiej brać pod uwagę wszystkie wskaźniki, ale w tym cyklu biorąc pod uwagę temperaturę Ovu zaznaczył mi owulację w innym dniu niż wskazywałyby to testy owulacyjne. Kiedy wg była w tym cyklu owulacja? A może ten cykl w ogóle był bezowulacyjny?

e264ad238969c8ba739cba2c7160080b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 10:42

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak-ani tempka, ani testy owulacyjne nie dadzą Ci stu procentowej pewności , że w tym czasie była owulka. Nawet of zaznaczył Ci nie potwierdzoną owulke. Najlepiej serduszkować kiedy masz dni płodne. Ale ja tez bardziej bym obstawiała. że owulka była 14dc. Powodzenia :)

Izaczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak jutro przy trzeciej wyższej program zmieni datę owulki i będzie tak jak trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 11:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie obstawiam 17 dc bo to był ostatni dzień śluzu płodnego :P
    A poza tym owulka może wystąpić do trzeciego dnia temperatur wyższych i u Ciebie właśnie tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 11:39

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja właśnie obstawiam 17 dc bo to był ostatni dzień śluzu płodnego :P
    A poza tym owulka może wystąpić do trzeciego dnia temperatur wyższych i u Ciebie właśnie tak było.
    To fakt, masz rację Ania :)

Anoolka lubi tę wiadomość

Izaczek
  • Anusiak Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)

• Anusiak Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście rację Dziewczyny - Ovu dzisiaj zaznaczył owulację 17 dnia cyklu :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ