Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Temperatura rośnie zbyt późno
Odpowiedz

Temperatura rośnie zbyt późno

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SandraMama Debiutantka
    Postów: 11 9

    Wysłany: 5 listopada 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Od 4 msc obserwuję cykle. Niestety temperatura rośnie mi 4 dni po ustaniu śluzu płodnego. Nie wiem czy cos z tym robić? Badania? Jak już to jakie? Dodam, że śluz odpowiada badaniu szyjki, tylko tempka swoje.. cykle 32-33-34 dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 13:00

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 5 listopada 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powolny wzrost progesteronu w w fazie cyklu? Choć z tego co wiem to objawy szyjki nie muszą idealnie co do dnia pokrywać się z temperatura. Za to szyjka ze sluzem raczej sa w ścisłej korelacji

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 14:30

    Księgowa lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lilia1987 Debiutantka
    Postów: 13 1

    Wysłany: 5 listopada 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie jest szczyt śluzu,skok temperatury a szyjka zamyka się w 2 dobie po skoku,także u każdego inaczej....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 20:41

  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 6 listopada 2018, 00:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraMama wrote:
    Kochane,
    Od 4 msc obserwuję cykle. Niestety temperatura rośnie mi 4 dni po ustaniu śluzu płodnego. Nie wiem czy cos z tym robić? Badania? Jak już to jakie? Dodam, że śluz odpowiada badaniu szyjki, tylko tempka swoje.. cykle 32-33-34 dni.
    Ja myślę że owulacje miałaś już 30. Masz zaznaczone 22 temp.ignoruj ale i tak jest zbyt wysoka,a system nawet taką temp.się kieruje i z automatu Ci dał średnią pierwszej fazy. Spróbuj ją całkowicie usunąć (skoro i tak masz ją ''ignorowaną'' i zobaczysz czy system Ci nie zmieni owu.

    Jola79 lubi tę wiadomość

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • SandraMama Debiutantka
    Postów: 11 9

    Wysłany: 6 listopada 2018, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś cień 2 kreski 9 dni po owulacji❤❤

    Arashe, Aleste, Jola79 lubią tę wiadomość

  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 8 listopada 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
    nie widzę wysyłanych przez was wykresów, jak również nie mogę przesuwać tych, które są w statystykach? Co robię źle, albo co mam robić


    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • Natalia1992 Autorytet
    Postów: 478 243

    Wysłany: 8 listopada 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) też tak mam że temperatura mocno wzrasta około 6-7 dpo... Jak myślicie jaka jest przyczyna ?

    https://ovufriend.pl/wykres,ce5b54ce7246b7e383e1a71a090364df.html

    Staramy się o drugiego maluszka, karmiąc starszaka.
  • aeniołek Przyjaciółka
    Postów: 94 20

    Wysłany: 11 maja, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak w obecnym cyklu. Mocny skok dopiero w 4dpo....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:41

    👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

    Walczymy dalej...
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2592 3492

    Wysłany: 11 maja, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeniołek wrote:
    Mam tak w skrócie obecnym cyklu. Mocny skok dopiero w 4dpo....

    Z Twoim wykresem jest wszystko w porządku! Nic się nie martw 😊 ważne jest, aby temperatura była w górze.

    aeniołek lubi tę wiadomość

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • aeniołek Przyjaciółka
    Postów: 94 20

    Wysłany: 12 maja, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Z Twoim wykresem jest wszystko w porządku! Nic się nie martw 😊 ważne jest, aby temperatura była w górze.

    Dziękuję...dziś znowu tempka w górę....🤞

    👩 39 lat
    👨 37 lat
    2008- diagnoza: endometrioza II stopnia
    2011- 👦
    2013- 👦
    10.08.2020- 10tc 💔
    18.10.2020- 5tc 💔
    Wykryte mutacje PAI 4g hetero /MTHFR 1298c hetero
    AMH 3,85
    Homocysteina 6,6
    B12 601
    Kwas foliowy 30
    Wit.D 39
    Zespół antyfosfolipidowy - brak
    KIR BX
    05.2021 - histeroskopia /usunięcie polipa endometrialnego

    Walczymy dalej...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego