temperatury, a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aaeemm wrote:Aaaa, czyli jeszcze nie jest nic przesądzone ? Bo czytałam, ze temperatura ma byc 37,2 i juz sama zgłupiałam
A gdzie tam! Ma byc wyższa niż przedowulacyjna. Jeśli masz niskie przed to na takim poziomie mogą byc po. Nie ma jednego wyznacznika dla wszystkichAaeemm lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyAaeemm wrote:Aaaa, czyli jeszcze nie jest nic przesądzone ? Bo czytałam, ze temperatura ma byc 37,2 i juz sama zgłupiałam
Aaeemm lubi tę wiadomość
-
Ja mam wykresy "nieciazowe" i "ciazowe" i powiem tak. U mnie w ciazy zawsze temp. lekko rosla od pewnego momentu tj. normalnie w drugiej czesci cyklu mam ok 36.4-36.6 a w ciazy mialam 36.7 i powyzej 37. W pierwszej czesci cyklu mam miedzy 35.9 a 36.30. Duuuze roznice ale przez to latwo mierzyc.Chochlik
-
Hej:) dziewczyny co o tym myślicie? Dzisiaj był mój pierwszy raz z mierzeniem temperatury, ponieważ zaczęliśmy z mężem starania o dzidziusia. Temperatura mierzona zaraz po przebudzeniu (ok.9.00) pokazała 37,4. Dodam, że mam bardzo nieregularne cykle i dzięki mierzeniu temp. i obserwacji chciałam wyłapać kiedy mam owulację. Wiem, że to na pewno nie ciąża, bo @ spóźnia mi się już 3 tydzień, ale beta hcg i wizyta u gin wykluczyła ciąże, jedynie mam torbiel na jajniku i dostałam hormony na wywołanie @, które nie biorę już od kilku dni, ale @ nadal brak:( nie wiem czy przy jakiś wahaniach hormonalnych odczyt temperatury może być zaburzony?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Jeśli obserwacje są prowadzone sumiennie i zgodnie z regułami NPR, to można na podstawie wykresu zaobserwować nieprawidłowości, np. niska temperatura w drugiej fazie może świadczyć o problemie z niskim progesteronem. Ale to nie tak, że odczyt jest zaburzony, po prostu wykres odzwierciedla zaburzenia hormonalne, więc jeśli nie jest "książkowy", to warto zbadać podstawowe hormony płciowe. Oczywiście nie jest to idealne narzędzie i czasami pomimo jego dziwnego wyglądu, dochodzi do ciąży, która rozwija się zupełnie normalnie.
Co do @, to jeśli nie przyjdzie w ciągu kolejnych 2-3 dni, to zgłosiłabym się ponownie do ginekologa.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Karolcia27 wrote:Hej:) dziewczyny co o tym myślicie? Dzisiaj był mój pierwszy raz z mierzeniem temperatury, ponieważ zaczęliśmy z mężem starania o dzidziusia. Temperatura mierzona zaraz po przebudzeniu (ok.9.00) pokazała 37,4. Dodam, że mam bardzo nieregularne cykle i dzięki mierzeniu temp. i obserwacji chciałam wyłapać kiedy mam owulację. Wiem, że to na pewno nie ciąża, bo @ spóźnia mi się już 3 tydzień, ale beta hcg i wizyta u gin wykluczyła ciąże, jedynie mam torbiel na jajniku i dostałam hormony na wywołanie @, które nie biorę już od kilku dni, ale @ nadal brak:( nie wiem czy przy jakiś wahaniach hormonalnych odczyt temperatury może być zaburzony?
Jeżeli teraz zmierzyłaś temperaturę 1 raz a bierzesz coś na wywołanie @ od kilku dni to przez to masz sztucznie podniesioną tą temperaturę. W nowym cyklu zacznij od początku i o stałej godzinie, zanim wstaniesz wtedy będzie można coś zaobserwować -
Ale Karolcia27 już odstawiła lek, a mimo to @ nie przychodzi i temperatura jest wysoka. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Witam jestem w trakcie robienia pierwszego wykresu. Dla mnie czarna magia. Ale jesli zaczelam z tem 36.2-36.4 na owulke miałam 36.7 a teraz 25 dc i tem 37.06-37.12.
Robi mi to nadzieje
[img]https:[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 16:33
-
Aneciula wrote:Witam jestem w trakcie robienia pierwszego wykresu. Dla mnie czarna magia. Ale jesli zaczelam z tem 36.2-36.4 na owulke miałam 36.7 a teraz 25 dc i tem 37.06-37.12.
Robi mi to nadzieje
[img]https:[/img]
No faktycznie bardzo ładny wykresik jeszcze chwila i będziesz wiedziała wszystko kciukihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mam pytanie do niskotemperaturowych zafasolkowanych Jaką temperaturę miałyście po owulacji, w pierwszych dniach ciąży i w późniejszych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 18:12
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Mam pytanie do niskotemperaturowych zafasolkowanych Jaką temperaturę miałyście po owulacji, w pierwszych dniach ciąży i w późniejszych?
Przyłączam się do pytania, czy była różnica w temperaturach po owulacji w przypadku ciąży niż w wykresie nieciążowym?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Aneciula wrote:Powiedz mi prosze jak udostepnic wykres pod spodem tak jak ty masz?
Wchodzisz na swój wykres, pod nim masz opcje udostępnij. Wchodzisz w zakladke miniatura i kopiujesz link. Potem wchodzisz w ustawienia (gorny prawy rog stronki) zakładka spokecznosc i tam w okienku ten link wklejasz ok i gotowehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Witam Staram się z narzeczonym o bobaska już 4 cykle (dla mnie to wieczność ), zastanawiam się czy może w tym cyklu się udało, mogłaby jakaś dobra duszyczka zerknąć na mój wykres ? ( trochę nie rozumiem dlaczego zaznaczoną mam @ na 27 ?) Mam bardzo regularne cykle, zawsze 28 dni i @ przychodziła zawsze na czas, mimo odstawienia tabletek antykoncepcyjnych, od samego początku cykle były zawsze 28 dniowe. Wczoraj powinnam dostać okresu, dzisiaj też nic i nawet nie czuje się na okres. Co do jakichkolwiek objawów to tylko czasami odczuwam ciągnięcie w pachwinach i wzgórku łonowym. Temperaturę mam podwyższoną ale to chyba tylko dlatego,że jestem przeziębiona,boli mnie gardło i mam katar. Zastanawiam się czy mogę mieć nadzieję na udany cykl
-
Cześć dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale sama już nie wiem gdzie to umieścić Dziś jest już 37dc test wychodzi ujemny temperatura wysoka a @ nie widać, dziś już mnie nawet brzuch nie boli. Cykl już spisany na straty tylko dlaczego tej @ nie ma?? Dodam że w lipcu odstawiłam metformax i jak dotąd po tym cykle były 32-33 dni a jak się zaczęliśmy z mężem starać o dziecko to się rozjechało... Poniżej wstawiam mój wykres