Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Test owulacyjny bardzo długo pozytywny.
Odpowiedz

Test owulacyjny bardzo długo pozytywny.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od 19.01 moje testy owulacyjne są pozytywne.
    Objawy owulacji wystąpiły ale teraz już mam niepłodny biały gesty śluz gdzie jest go bardzo dużo. Test owulacyjny juz 7my dzień z rzędu jest mocno pozytywny (kreska testowa ciemniejsza niż kontrolna) co to może oznaczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 16:50

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może masz zbyt wysoki poziom LH w organizmie? badałaś kiedyś? przy pcos tak jest... Albo bardzo czuły test+bardzo stężony mocz..

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic miałam badanych hormonów. A jak jest lh podwyższony to przez cały cykl czy tylko w fazie lutealnej? Bo mi jeden dzień przed owy zaczęły pokazywać się pozytywne. Wcześniej były negatywne.
    A czułość wysoka 10mlU.

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci że na testach 10mlU też mi przez kilka dni wychodzi pozytyw (jeśli mocz jest dość stężony). Ja staram się zawsze robić o podobnej porze i nie pić np. 2 h wcześniej żeby stopień rozcieńczenia moczu był podobny i było to porównywalne. Przy tak czułych testach rozcieńczenie moczu może mieć spore znaczenie. Jak LH jest podniesione to raczej cały cykl.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ