X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Test pozytywny, objawów brak
Odpowiedz

Test pozytywny, objawów brak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekającaNaCud Debiutantka

Wysłany: 9 września 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Według ovufriend okres powinnam dostać dwa dni temu. Nie mam żadnych objawów ani na okres (ani tym bardziej na ciążę), ale nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj wieczorem i dzisiaj z porannego moczu. Druga kreska jest chociaż nie tak mocna jak pierwsza. Poleciałam rano na bete i czekam jak na szpilkach za wynikami. Czy któraś z was miała pozytywne testy, a mimo to nie była w ciąży?

• Mamcia86 Nowa

Wysłany: 9 września 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mam 2 dzieci i za każdym razem gdy test był pozytywny byłam w ciąży ;)

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaNaCud wrote:
    Witam dziewczyny.
    Według ovufriend okres powinnam dostać dwa dni temu. Nie mam żadnych objawów ani na okres (ani tym bardziej na ciążę), ale nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj wieczorem i dzisiaj z porannego moczu. Druga kreska jest chociaż nie tak mocna jak pierwsza. Poleciałam rano na bete i czekam jak na szpilkach za wynikami. Czy któraś z was miała pozytywne testy, a mimo to nie była w ciąży?

Były przypadki że testy były fałszywie pozytywne. Beta z krwi z reguły jest nieomylna, jeśli jest wykonana minimum 2 tygodnie od owulacji (zagnieżdżenie zarodka może być nawet w 12 dniu po owulacji).

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Były przypadki że testy były fałszywie pozytywne. Beta z krwi z reguły jest nieomylna, jeśli jest wykonana minimum 2 tygodnie od owulacji (zagnieżdżenie zarodka może być nawet w 12 dniu po owulacji).
    I masz ten wynik?

siesiepy lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • CzekającaNaCud Debiutantka

Wysłany: 10 września 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    213,8

siesiepy, oli23, Mamcia86, dominikawa lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ