Testy ovulacyjne
- 

Witam mam pytanko czy to normalne że w aktualnym cyklu 4dzień z rzędu mam pozytywny test ovu?
 W poprzednim cyklu pozytywny był tylko 2dni.👧 2005
 👦 2008
 💑 08.2013
 💍 05.2017

"Boże pomóż przetrwać wszystko,
 na kolanach Ciebie błagam,
 żeby wróciły te dni,
 kiedy uśmiech był na twarzy,
 żebym spokojnie zasypiał
 i znowu zaczął marzyć"
- 

Test owulacyjny wychwytuje podwyższony poziom hormonu LH, którego wyrzut powoduje pęknięcie pęcherzyka Graafa, czyli owulację. Poziom tego hormonu może być i zwykle jest podwyższony przez kilka dni na tyle, że test to rozpoznaje. Klaudiakry lubi tę wiadomość Klaudiakry lubi tę wiadomość
- 

Mierze temperature, sprawdzam śluz , szyjke macicy i testy robie 
 Poprzednie cykle mialam 2 dni tylko pozytywny test dlatego zgłupialam 👧 2005 👧 2005
 👦 2008
 💑 08.2013
 💍 05.2017

żeby wróciły te dni,
 żebym spokojnie zasypiał
 i znowu zaczął marzyć"
- 

Z temperatura póki co nie do konca bo tez w tym cyklu jakos mam spadąjacą no chyba ze od jutra sie wzniesie.
 👧 2005
 👦 2008
 💑 08.2013
 💍 05.2017

żeby wróciły te dni,
 żebym spokojnie zasypiał
 i znowu zaczął marzyć"
- 
                        nick nieaktualnyJa robię testy tylko do pierwszego pozytywnego, bo u mnie w instrukcji tak jest napisane. Mam cykle dość krótkie i przewidywalne, wiec jedyna wątpliwość jaka mam to czy owulacja jest u mnie dniu pozytywnego dzień po czy dwa dni po.

Poziom LH może się utrzymywać od paru godzin do paru dni, w zależności od organizmu wiec jedne będziemy miały jeden pozytywny a inne kilka z rzędu. Teoretycznie pierwszy wystrzał LH uwalnia jajeczko, wiec pozostałe dni zazwyczaj będą tylko pozostałością hormonu.

- 

Ja w sumie testy zaczelam robic od poprzedniego cyklu (2dni pozytywny) i ten cykl 4dni pozytywne.
 I dziwnie niska temperatura w tym cyku jest
 👧 2005
 👦 2008
 💑 08.2013
 💍 05.2017

żeby wróciły te dni,
 żebym spokojnie zasypiał
 i znowu zaczął marzyć"
- 

No wydaje mi się że możesz zacząć. Ja dość szybko po @ mam płodme dni więc odrazu zaczełam👧 2005
 👦 2008
 💑 08.2013
 💍 05.2017

żeby wróciły te dni,
 żebym spokojnie zasypiał
 i znowu zaczął marzyć"
-