Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Testy owulacyjne - jak zaznaczacie?
Odpowiedz

Testy owulacyjne - jak zaznaczacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do dziewczyn wpisujących wyniki testów owu w aplikacje. Co oznaczają opcje: szczyt, wysoki, niski? Przy wyniku pozytywnym oczywiście. Moje testy nie maja dodatkowych wskaźników jak te (któreś w ogóle maja?!) zastanawiam sie, czy szczyt to ten dzień kiedy pierwszy raz test jest pozytywny, a moze wysoki? Ja po pierwszym pozytywnym juz dalej nie robię testów, bo według instrukcji za te 24-36h będzie owulacja. Więcej mnie nie interesuje. Dajcie znać! Dzięki!

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Hej mam pytanie do dziewczyn wpisujących wyniki testów owu w aplikacje. Co oznaczają opcje: szczyt, wysoki, niski? Przy wyniku pozytywnym oczywiście. Moje testy nie maja dodatkowych wskaźników jak te (któreś w ogóle maja?!) zastanawiam sie, czy szczyt to ten dzień kiedy pierwszy raz test jest pozytywny, a moze wysoki? Ja po pierwszym pozytywnym juz dalej nie robię testów, bo według instrukcji za te 24-36h będzie owulacja. Więcej mnie nie interesuje. Dajcie znać! Dzięki!

To szczyt zaznaczasz jak masz monitoring cyklu u gina na usg. I jak on widzi, że pęcherzyk się zapada (pęka) to wtedy zaznaczasz szczyt. Testy owu nie dadzą Ci takiej informacji ani pewności że owu była 😊

Felinka94 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak BuBu90 napisała 😊

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale jednak ta opcja jest w zakładce „testy owulacyjne” a nie monitoring cyklu. Zatem uważam, ze po coś ta opcja jest tam wlasnie i coś musi oznaczać. Niestety, ale nie zgodzę sie z BuBu90 :p ale dziękuje bardzo za odpowiedz :p

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale teraz w sumie jak patrzę to te opcje są pod nazwa : dane z monitora owulacji. To juz sama nie wiem. Dla pewności odznaczyłam te szczyty, wysokie itd. I zostawiłam tylko pozytywny test owu. :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sisi35 Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu90 ma racje testy ovu to zaznaczasz tylko pozytywny lub negatywny bo takie dane są możliwe po wykonaniu domowego testu owulacyjnego . Jesli chodzi o druga część czyli wyniki z monitora cyklu to jest specjalne urządzenie taki komputerek tam dopiero są wyniki pokazujące szczyt, wysoki lub niski poziom hormonu LH

• Tedka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super dziękuje! No wlasnie! Bo na usg tez nie jest w stanie określić lekarz :) tak mysle. Na pewno nie mój :p wspaniale! Merci.

Sisi35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ