X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Testy owulacyjne - jak zaznaczacie?
Odpowiedz

Testy owulacyjne - jak zaznaczacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do dziewczyn wpisujących wyniki testów owu w aplikacje. Co oznaczają opcje: szczyt, wysoki, niski? Przy wyniku pozytywnym oczywiście. Moje testy nie maja dodatkowych wskaźników jak te (któreś w ogóle maja?!) zastanawiam sie, czy szczyt to ten dzień kiedy pierwszy raz test jest pozytywny, a moze wysoki? Ja po pierwszym pozytywnym juz dalej nie robię testów, bo według instrukcji za te 24-36h będzie owulacja. Więcej mnie nie interesuje. Dajcie znać! Dzięki!

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Hej mam pytanie do dziewczyn wpisujących wyniki testów owu w aplikacje. Co oznaczają opcje: szczyt, wysoki, niski? Przy wyniku pozytywnym oczywiście. Moje testy nie maja dodatkowych wskaźników jak te (któreś w ogóle maja?!) zastanawiam sie, czy szczyt to ten dzień kiedy pierwszy raz test jest pozytywny, a moze wysoki? Ja po pierwszym pozytywnym juz dalej nie robię testów, bo według instrukcji za te 24-36h będzie owulacja. Więcej mnie nie interesuje. Dajcie znać! Dzięki!

To szczyt zaznaczasz jak masz monitoring cyklu u gina na usg. I jak on widzi, że pęcherzyk się zapada (pęka) to wtedy zaznaczasz szczyt. Testy owu nie dadzą Ci takiej informacji ani pewności że owu była 😊

Felinka94 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak BuBu90 napisała 😊

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale jednak ta opcja jest w zakładce „testy owulacyjne” a nie monitoring cyklu. Zatem uważam, ze po coś ta opcja jest tam wlasnie i coś musi oznaczać. Niestety, ale nie zgodzę sie z BuBu90 :p ale dziękuje bardzo za odpowiedz :p

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale teraz w sumie jak patrzę to te opcje są pod nazwa : dane z monitora owulacji. To juz sama nie wiem. Dla pewności odznaczyłam te szczyty, wysokie itd. I zostawiłam tylko pozytywny test owu. :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Sisi35 Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu90 ma racje testy ovu to zaznaczasz tylko pozytywny lub negatywny bo takie dane są możliwe po wykonaniu domowego testu owulacyjnego . Jesli chodzi o druga część czyli wyniki z monitora cyklu to jest specjalne urządzenie taki komputerek tam dopiero są wyniki pokazujące szczyt, wysoki lub niski poziom hormonu LH

• Tedka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super dziękuje! No wlasnie! Bo na usg tez nie jest w stanie określić lekarz :) tak mysle. Na pewno nie mój :p wspaniale! Merci.

Sisi35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ