Testy owulacyjne - jak zaznaczacie?
-
Hej mam pytanie do dziewczyn wpisujących wyniki testów owu w aplikacje. Co oznaczają opcje: szczyt, wysoki, niski? Przy wyniku pozytywnym oczywiście. Moje testy nie maja dodatkowych wskaźników jak te (któreś w ogóle maja?!) zastanawiam sie, czy szczyt to ten dzień kiedy pierwszy raz test jest pozytywny, a moze wysoki? Ja po pierwszym pozytywnym juz dalej nie robię testów, bo według instrukcji za te 24-36h będzie owulacja. Więcej mnie nie interesuje. Dajcie znać! Dzięki!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Hej mam pytanie do dziewczyn wpisujących wyniki testów owu w aplikacje. Co oznaczają opcje: szczyt, wysoki, niski? Przy wyniku pozytywnym oczywiście. Moje testy nie maja dodatkowych wskaźników jak te (któreś w ogóle maja?!) zastanawiam sie, czy szczyt to ten dzień kiedy pierwszy raz test jest pozytywny, a moze wysoki? Ja po pierwszym pozytywnym juz dalej nie robię testów, bo według instrukcji za te 24-36h będzie owulacja. Więcej mnie nie interesuje. Dajcie znać! Dzięki!
To szczyt zaznaczasz jak masz monitoring cyklu u gina na usg. I jak on widzi, że pęcherzyk się zapada (pęka) to wtedy zaznaczasz szczyt. Testy owu nie dadzą Ci takiej informacji ani pewności że owu była 😊Felinka94 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dokładnie tak jak BuBu90 napisała 😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
No tak, ale jednak ta opcja jest w zakładce „testy owulacyjne” a nie monitoring cyklu. Zatem uważam, ze po coś ta opcja jest tam wlasnie i coś musi oznaczać. Niestety, ale nie zgodzę sie z BuBu90 :p ale dziękuje bardzo za odpowiedz :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
No ale teraz w sumie jak patrzę to te opcje są pod nazwa : dane z monitora owulacji. To juz sama nie wiem. Dla pewności odznaczyłam te szczyty, wysokie itd. I zostawiłam tylko pozytywny test owu. :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Bubu90 ma racje testy ovu to zaznaczasz tylko pozytywny lub negatywny bo takie dane są możliwe po wykonaniu domowego testu owulacyjnego . Jesli chodzi o druga część czyli wyniki z monitora cyklu to jest specjalne urządzenie taki komputerek tam dopiero są wyniki pokazujące szczyt, wysoki lub niski poziom hormonu LH
-
Oooo super dziękuje! No wlasnie! Bo na usg tez nie jest w stanie określić lekarz tak mysle. Na pewno nie mój :p wspaniale! Merci.
Sisi35 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy: