Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów TSH - prośba o podzielenie się doświadczeniem
Odpowiedz

TSH - prośba o podzielenie się doświadczeniem

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julka_91 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 28 marca, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Poniżej moje wyniki z różnych okresów:
    08.2020: TSH 2.13
    01.2021: TSH 2.39, Ft3 3.35, Ft4 1.45
    Od tego momentu zaczęłam brać Euthyrox 25 i jod 2 razy dziennie wyniki jak poniżej :
    02.2021: TSH 1.74
    03.2021: TSH 3.7

    Macie pomysł dlaczego przez ostatni miesiąc to TSH mogło tak skoczyć do góry? Mimo suplementacji : różnych witamin B, D, żelaza i jodu oraz drugiego miesiąca Euthyroxu 25? We wtorek będę rozmawiała z ginekologiem, domyślam się, że zwiększymy dawkę ale nie rozumiem tego skoku... :( mam gorszy stan niż na pierwszym badaniu... ? :(

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2592 3492

    Wysłany: 5 kwietnia, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy TSH badalas zawsze o tej samej porze?
    Skoki moga być z różnych przyczyn i lepiej konsultowac się z endokrynologiem, a nie ginekologiem. Chyba, ze jest to ginekolog-endokrynolog.

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Kolonia Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 8 czerwca, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, zrobiłam badania. Wyszło mi tsh 5,2 ft3 4,5 ft4 18,5 prolaktyna 25,63. Co myślicie o tych wynikach? Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję :) są dla cenna informacją :D staramy się 8 cykl.

    Anna-mama3 lubi tę wiadomość

  • Kolonia Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 8 czerwca, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ft3 norma jest 3,13-6,76 ft4 norma jest 12-22 tsh jest norma 0,27-4,2 A prolaktyna 5,18-26,53

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2592 3492

    Wysłany: 9 czerwca, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś się pilnie zgłosić do endokrynologa, bo masz niedoczynność tarczycy.

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Kar500 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 18 czerwca, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka niedoczynność jak ft4 bardzo ładne. Zbadaj cukier i insulinę może jest insulinoopornosc.

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2592 3492

    Wysłany: 19 czerwca, 00:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarzem nie jestem i kłócić się nie będę, ale dla mnie to jest subkliniczna niedoczynność. Co nie zmienia faktu, że konsultacja ze specjalistą nie zaszkodzi, zwłaszcza jak wynik nie jest w normie..

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego