X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

usg a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jak myślicie, kiedy po zapłodnieniu, na usg (dopochwowym?) lekarz jest w stanie stwierdzić, że doszło do zapłodnienia?
    Przepraszam, jeśli taki temat już był, szukałam, ale nie zauważyłam

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie tak wcześnie jak wychodzą testy (domowe lub z krwi). Słyszałam od lekarzy że dopiero w ok. 7-8 tygodniu.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dziękuję za odpowiedź :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg pęcherzyk widać jeśli beta ma ok. 1000. Ok. 6 tygodnia może już być widać zarodek, zdarza się później. Ok. 1-2tyg od czasu jak widać zarodek można zobaczyć serduszko ;)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna tobie również dziękuję:)

teraz naszła mnie jeszcze jedna obawa...

Miałam wczoraj monitoring i byłam jakoś dziwnie zestresowana... i dopiero dziś na spokojnie przypomniałam sobie, że lekarka oglądając moje jajniki powiedziała, że są OK są tam pęcherzyki, policystyczne jajniki można mysli wykluczyc, ale teraz niepokoi mnie zdanie ktore powiedziala mniej wiecej tak " no w prawym jajniku jest ich więcej wiec z prawego bedzie szlo" tak jakby owulacja miala isc z prawego jajnika a ja wczoraj bylam raczej po owulce, 19 dc... :(( co o tym myslicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ