w jednym cyklu dwa okresy
-
dziewczyny może wy coś doradzicie. Okres miałam 23 lutego nie minęły 10 dni dostałam znowu okres. byłam u lekarza i powiedział mi ze mam zaburzenia hormonalne i skierował mnie na badanie. Ale zastanawia mnie jak wykres to analizuje bo światełko mi się pali na zielono pokazując dni płodne w tym czasie ale jak mogę miec dni płodne skoro znów krwawie i temp mi skoczyła do góry. czy wykres nie powinien zasygnalizować jakies zaburznie np ?? mam te dni płodne w tym czasie czy nie? Ginekolog mi powiedział że aby odróznic to krwawienie od okresu musze zrobic badanie hormonów. Pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło i trochę się niepokoję. co o tym myślicie?
-
aneta...program OvyFriend nie analizuje kazdej kobiety z osobna...przecież on nie wie ,że masz jakies zaburzenia hormonalne...to Ty masz się zinterpretować na podstawie danych nanoszonych w tym programie ....ważne jest to jak uzupełniasz dane , na tej podstawie program zawiadamia o dniach płodnych,mozesz pokazac wykres? Zresztą jeżeli to krwawienie śródcykliczne to owszem jestes w fazie plodnej ale lekarz stwierdzi to po badaniach...
Unlike lubi tę wiadomość
-
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
sprawdz czy dobrze wysłałam linka.
w sumie masz rację. Dziekuje. Na moim wykresie dwa razy mierzyłam temp wczesniej bo musiałam wczesniej jechac do pracy . Ale to zdarza mi sie sporadycznie. -
anet wklej link do wykresu tutaj.
Na dole pod wykresem jest "udostepnij wykres" potem zakładka miniaturka i skopiuj link wykresu i wklej tutaj.
Podejrzewam że to krwawienie śródcykliczne. -
-
Nigdy wczesniej nie miałam takich dolegliwości jesli mogę to tak ująć. Mam 31 lat i 8 letnią córeczkę i nie spodziewałabym się że za drugim podejściem bedę miała problemy z zajściem:( Z Ovu friend korzystam od niedawna dopiero 3 cykl licząc że może dzięki temu uda mi się w końcu zajść. Fajnie że można się też dzielić na forum swoimi problemami i radami. Pozdrawiam
-
To jest krwawienie śródcykliczne i jesteś w trakcie dni płodnych. Dzisiaj masz pierwszy skok temp. Ale jeżeli lekarz zlecił badania to trzeba je zrobić.
-
tak wiem już jestem umowiona na badania . tyle ze nadmienił, że wynik najbardziej wiarygodny będzie gdy zrobie badania w drugim dniu cyklu czyli powinnam poczekać do kolejnej normalnej miesiączki. tak mi się wydaje.
-
anet525 wrote:dziewczyny może wy coś doradzicie. Okres miałam 23 lutego nie minęły 10 dni dostałam znowu okres. byłam u lekarza i powiedział mi ze mam zaburzenia hormonalne i skierował mnie na badanie. Ale zastanawia mnie jak wykres to analizuje bo światełko mi się pali na zielono pokazując dni płodne w tym czasie ale jak mogę miec dni płodne skoro znów krwawie i temp mi skoczyła do góry. czy wykres nie powinien zasygnalizować jakies zaburznie np ?? mam te dni płodne w tym czasie czy nie? Ginekolog mi powiedział że aby odróznic to krwawienie od okresu musze zrobic badanie hormonów. Pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło i trochę się niepokoję. co o tym myślicie?
Anet ja też w tym cyklu mam takie dziwy. W poniedziałek mam nareszcie wizytę u gina i dowiem się co to u licha jest, bo temp. nadal wysoka.
-
anet525 wrote:Widzę że jesteś w tym obyta:) Masz bardzo duzo wiedzy na te tematy:) długo staracie się o dzidziusia?
-
anet525 wrote:u mnie tak samo i krwawienie nie mija:( we wtorek mam wiztytę u gina. daj znac co ci lekarz powiedział. zaczyna się martwić bo to zbyt długo trwa.
-
anet525 wrote:w końcu się skończyło:) i temperatura spadła uff. Vanessa trzymam za was kciuki!!!!!!
-
ale wykres pokazuje mi jeszcze dni płodne. zobaczymy może jeszcze mam szanse na owulację. W dodatku lekarz dziś odwołał wizytę w tym miesiącu o zapłodnieniu mogę zapomnieć
-