wodnisty a kremowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Mam problem z określeniem śluzu... Jak odróżnić kremowy od wodnistego? Bo wodnisty to zazwyczaj mam mleczny jednak, nie całkiem przezroczysty. Myślicie, że to źle? Bo czytałam opinie, że nie tyle kolor się liczy co konsystencja. Ale jeśli tak patrzeć, to jak te dwa typy odróżnić? Pomożecie? -
Kurczaki. To by wychodziło, że nie mam śluzu płodnego prawie... Bo taki typowy "kurze jajko" to raz na 2-3 miesiące tylko. A tak to zawsze jest białawy. Mam bardzo duże odczucie "mokrości i śliskości", czasem to naprawdę mam wrażenie, jakby ze mnie woda wypływała, ale na palcach jest jednak wyraźnie ma kolor mleczny...
Co mogę z tym zrobić? Od razu do lekarza, czy jakoś domowymi środkami mogę próbować zaradzić? powiem tylko, ze śluzu generalnie mam bardzo dużo i piję bardzo dużo, więc to odpada już... -
Kremowy to konsystencja jak balsam, ja osobiście takiego u siebie nie obserwuje - tylko przezroczysty i biały lepki. Wodnisty jest jak woda, ale wydaje mi się, że wodnisty może pomieszać się z białym i wydaje się kremowy (chyba ja tak mam po okresie lepki miesza się z nadchodzącym owulacyjnym). Hmm, chyba nie namieszałam zbytnio;-)ejsza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malvinka wrote:Kurczaki. To by wychodziło, że nie mam śluzu płodnego prawie... Bo taki typowy "kurze jajko" to raz na 2-3 miesiące tylko. A tak to zawsze jest białawy. Mam bardzo duże odczucie "mokrości i śliskości", czasem to naprawdę mam wrażenie, jakby ze mnie woda wypływała, ale na palcach jest jednak wyraźnie ma kolor mleczny...
Co mogę z tym zrobić? Od razu do lekarza, czy jakoś domowymi środkami mogę próbować zaradzić? powiem tylko, ze śluzu generalnie mam bardzo dużo i piję bardzo dużo, więc to odpada już...
Na lepszy śluz pomaga wiesiołek (np. Oeparol ok 16zł za 60 tabletek). Tylko można go brać jedynie do czasu owulacji, ponieważ wzmaga skurcze. Dawkowanie to 3x2 tabletki. W moim przypadku zadziałał, zawsze miałam mało śluzu, a płodnego to prawie w ogóle. A teraz jest idealne białko jaja:-) -
Dziewczyny może cos mi doradzicie, wczoraj zaobserwowałam śluz jak "galareta" rozciągliwy bardzo, dzisiaj jest go mało czasem rozciągliwy troszkę a czasem kremowy... Temperaturka jeszcze ovu nie wskazuje więc jak myslicie to sluz płodny? Dodam,ze kończę własnie antybiotyki a w przeciętnym cyklu do ovu miałabym jeszcze z 1,5 tyg.Moje Szczescia
[img][/img]