X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

wodnisty a kremowy

Oceń ten wątek:
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam tego rozciągliwego, ani wodnistego, staram się o drugą dzidzie już 2 lata. W tym miesiącu będę brać oeparol i może siemię lniane,magnez z wit. B6 już biorę. Może ten zestaw mi pomoże. A co do żelu to ja osobiście raczej nie spróbuje bo czytałam gdzieś, że żele zabijają plemniki.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaz wrote:
    Ja mam inny problem. Czy to możliwe, żeby mieć wodnisty na kilka dni przed @?
    też tak mam , nie wiem co to znaczy , ale na trzy dni przed @ śluz robi mi się bardziej wodnisty bo przez cały cykl jest kicha , ani siemie ani wiesiołek mi nie pomógł może ziółka teraz pomogą bo już sama nie wiem co z tym dalej zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 23:26

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Merlinka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po dniach płodnach zawyczaj taki wodnisty białawy utrzymuje się aż prawie do okresu,a w ciąży miałam taki sam tylko dużo więcej jeśli chodzi po jego ilość

bfd5994f3ec9968adfc577a88c45e8be.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie w sprawie śluzu. Może mi poradzicie. Obserwuję u siebie czasem taki bardzo, bardzo gęsty, trochę rozciągliwy, przeźroczysty śluz. Jest go tylko ciut ciut, dosłownie kropeczka. Nie jest taki typowy rozciągliwy typu białko jajka, bardziej, resztka zgęstniałego kleju :P Pojęcia nie mam jak go zaznaczać, czy jako lepki? Chyba to nie jest ten płodny bo nie ten czas raczej, chociaż u mnie to nic nie wiadomo na pewno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam śluzu rozciagliwego, tak jak niektóre dziewczyny tu już pisały...nie wiem co to oznacza...

• Topola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę obserwacje co prawda dopiero 1 cykl, ale też takiego nie zaobserwowałam, poza tą odrobinką o którą pytałam. U mnie to chyba z powodu braku owulacji wogóle.

Aga_Andzia, z różnych innych wątków wyczytałam, że Ty też nie masz lekko z owulacją? Czym to u Ciebie jest spowodowane? Przepraszam jeśli pytam zbyt otwarcie. Nie odpowiadaj jeśli nie będziesz chciała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, że z tym identyfikowaniem śluzu to nie jest łatwo :? niby kremowy ale lejący, niby wodnisty a jakiś rozciągliwy... i nie wiem w końcu co wpisywać w wykres :?

Z pewnością samo określenie śluzu w moim przypadku nie pomoże w ustaleniu owu... ;(

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    określenie rozciągliwosci to akurat nie problem, bo bierzesz między palce i patrzysz , gorzej z ustaleniem czy wodnisty, czy lepki, czy kremowy.. powinno być wiecej kategori, żeby można było określić powiedzmy kolor, ilość i rozciągliwość wtedy ja osobiście miałabym mniejszy problem

MalutkaEve lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka wrote:
    określenie rozciągliwosci to akurat nie problem, bo bierzesz między palce i patrzysz , gorzej z ustaleniem czy wodnisty, czy lepki, czy kremowy.. powinno być wiecej kategori, żeby można było określić powiedzmy kolor, ilość i rozciągliwość wtedy ja osobiście miałabym mniejszy problem

No właśnie ja dzisiaj mam wodnisty-kremowy bo nie jest przeźroczysty i z pewnościa nie jest lepki...
    za mało kategorii żeby mogło być precyzyjnie ;(

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trzeba uderzyć do OVU żeby nam ułatwili sprawę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem za ;D

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ