X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

wodnisty a kremowy

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć andziol,

Ponoć z dwa, trzy miesiące, ale czasem zdarza się krócej - zależy od organizmu. Na niektóre kobietki z kolei wiesiołek w ogóle nie działa.

Grunt, żeby brać od początku cyklu tylko do owulacji.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • rena Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajoma mi polecila zel Conceive Plus, mowi, ze jej pomogl. Bede to testowac w nastepnym cyklu, zobaczymy...
    Podobno wspomaga ruchliwość plemnikow, szybkość dotarcia do jajeczka oraz wydłuża czas ich życia.
    Jezeli, to jest prawda to moze to byc jakas pomoc (moim zdaniem) dla tych u ktorych nie ma sluzu plodnego (?).
    Probowala go ktoras z Was?

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o nim słyszałam i się nad nim zastanawiałam, bo ja raczej mam sluz tylko wodnisty, raz na jakiś czas jeden dzień rozciągliwego się zdarzy...wiesiołek tak sobie na mnie zadziałał, bez rewelacji

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się też nad tym żelem zastanawiam. Jak w tym miesiącu znowu przyjdzie @ to od przyszłego wdrażam całościowy plan ;) Dla mnie więcej witaminek, witaminki dla M, Conceive Plus i porządne testy owu ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogłybyście pomóc mi w rozwikłaniu zagadki - nie chce narazie doppytywać mojej pani ginekolog telefonicznie, a wizytę będę mieć w przyszłym tygodniu. Biore luteinę 2 cykl (od owulacji przez 10 dni), i dziwna historia - okres średnio 27 dni owulka była 16 dc i pierwszy raz zadaza mi sie cos takiego, bardzo wodnisty śluz, bardziej niż w płodne dni (dzisiaj 22 dc) to reakcja na luteine? W zeszłym miesiacu moje ciało troche inaczej reagowało na jej podawanie niz teraz. Niewiem czy zawracac głowe lekarzowi przed wizyta?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kwiatek2004 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel zel Conceive Plus jest dobry. O pierwsze dziecko starałam się 2 lata , użyłam żelu i zaszłam. O drugiego dzidziusia tylko 3 miesiące, ale niestety poroniłam, też używałam żelu. Teraz jak się staram też używam conceive plus. Mam mało śluzu i on w takich wypadkach pomaga.

oncf7ddlzcuroo8c.png

f2wl3e5epqqifoai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatek2004 wrote:
    Żel zel Conceive Plus jest dobry. O pierwsze dziecko starałam się 2 lata , użyłam żelu i zaszłam. O drugiego dzidziusia tylko 3 miesiące, ale niestety poroniłam, też używałam żelu. Teraz jak się staram też używam conceive plus. Mam mało śluzu i on w takich wypadkach pomaga.

kwiatek kochana ja zapytalam lekarza o ten zel a on nie kazal mi go stosowac a jednak chcielabym sprobowac wiec sluchac go czy nie sluchac ?

• kwiatek2004 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jak uważasz, mnie pomógł, zawsze miałam mało śluzu, a żel powoduję ze jest mokro i stosunek lepszy.

oncf7ddlzcuroo8c.png

f2wl3e5epqqifoai.png
  • poczatkujaca_starająca Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki czy ja dobrze czytam ?
    czy jesli ma sie sluz typu MLECZNY RZADKI tzn zee jest zle ?
    u mnie bylo tak
    po okresie - sucho
    stopniowo zaczal pojawiac sie sluz lepki grudkowaty
    a potem ten mleczny .zmieniala sie ilosc (od najmniej do sporej widocznosci na bieliznie)

prooosze o odp bo sie marwie juz ze jestem zbrakowana :(

21112fe64dc3e5fc4175e8d439f56721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczatkujaca_starająca wrote:
    kobietki czy ja dobrze czytam ?
    czy jesli ma sie sluz typu MLECZNY RZADKI tzn zee jest zle ?
    u mnie bylo tak
    po okresie - sucho
    stopniowo zaczal pojawiac sie sluz lepki grudkowaty
    a potem ten mleczny .zmieniala sie ilosc (od najmniej do sporej widocznosci na bieliznie)

prooosze o odp bo sie marwie juz ze jestem zbrakowana :(

Wiesz co z tym śluzem to różnie jest!!!Ja czasem po @ mam sam wodnisty a czasem sam kremowy!!! Mi się zdaje że to nie ma regóły niby kobieta ciężarna ma kremowy ale nie zawsze !!! Każda z nas jest inna niestety!!:-)

Wysłany: 10 marca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze skomplikowana ta cała obserwacja ...
    Dzieki za odp :* AGA 30

maximka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczatkujaca_starająca wrote:
    kurcze skomplikowana ta cała obserwacja ...
    Dzieki za odp :* AGA 30

Skomplikowane jesteśmy strasznie !!! Sama stwierdziłam po sobie he he!!
    A niby zajście w ciąże to taka łatwa sprawa he he ale tylko dla tych co nie chcą!!

Wysłany: 11 marca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zebys wiedziala . Przykre jest to ze przychodza na swiat dzieci z gwaltu a czlowiek sie stara i na marne :( (przepraszam za porownanie jesli kogos to urazilo ;* )

no coż ;) w nastepny cykl wprowadzam wiesiolek , albo siemie ;)
    zobaczym czy cos z tego wyjdzie ;D

Życze Wam wszystkim powodzenia i samej sobie też ;)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy siemie lniane, albo wiesiolek stosowany oczywiście do owulacji, albo zestawy witamin ( z żelazem, b6, magnezem) itd dla kobiet starajacyh sie o ciążę, można sobie samemu stosować i dawkować bez porozumienia z lekarzem? czy nie trzeba najpierw zrobic badań na obecność witamin itd?

relgh371zv6v421k.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście biorę do owulacji- wiesiołek, cały czas kwas foliowy i magnez z witamina B, czasem jakąś jeszcze witaminę. Ja nie konsultowałam tego z lekarzem, biorę zalecane w ulotkach dawki, które z pewnością mi nie szkodzą :D. Siemię chyba można pić cały czas - nie tylko do owulacji.

samira lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemię można pić cały czas :) dobrze działa tez na włosy,cerę ...

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pilam siemie i sam falvit bralam no i kwasik i wystarczylo.a co do sluzu to nigdy nie mialam ladnego rozciagliwego i zaszlam w wodnistym.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno tutaj się znalazłam i właściwie od razu wprowadziłam siemię lniane(uwielbiam;-) a dodatkowo wit. B6 z magnezem, no i cały czas kwas foliowy. Śluzu mam teraz w sam raz, nigdy nie miałam takiego "poślizgu";-) myślę, że tak zadziałało siemię. Co do witaminy B6 to zastosowałam ją ponieważ gdzieś na forum wyczytałam, że plamienie w pierwszym dniu okresu nie powinno sie pojawiać i może to być oznaką małej ilości progesteronu..zobaczymy jak teraz będzie. Co jest dobijające, to fakt, że z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciąże od razu za pierwszym podejściem;-p a tutaj muszę coś cudować;-ppp Pozdrawiam!

• aniaz Nowa

Wysłany: 21 maja 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inny problem. Czy to możliwe, żeby mieć wodnisty na kilka dni przed @?

aniaz
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaz wrote:
    Ja mam inny problem. Czy to możliwe, żeby mieć wodnisty na kilka dni przed @?
    Ja tak mam Aniaz...2-3 dni przed miesiaczka rozrzedza mi sie sluz i jest wodnisty.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ