X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wpływ kołdry na pomiar temperatury
Odpowiedz

Wpływ kołdry na pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy gdzieś udowodniono, ze spanie pod kołdrą ma wpływ na pomiar temperatury mierzonej rano w pochwie?
    Mam dwa termometry owulacyjne różnych firm. Przez cały tydzień, mierząc temperaturę tuż po obudzeniu, odkrywając się z kołdry, miałam na termometrze nr 1 temperaturę 36,67, na termometrze nr 2 37,4. Po 3 minutach pomiarów na termometrze nr 1 było juz około 36,59, a na nr 2 36,66. I w kolejnych minutach tendencja była cały czas spadkowa, aż do temperatur na nr 1 36,5 a na nr 2 36,6.
    W dniu dzisiejszym od razu po przebudzeniu na termometrze nr 1 temp 36,61 (obudziłam się godzinę wcześniej niż zwykle). I po pięciu minutach na nr 1 - 36,59, nr 2 36,56. Kolejne 5 minut na nr 1 36,55 na nr 2 36,45. I znowu za 5 minut nr 1 36,38 I nr 2 36,48. Tendencje ewidentnie spadkowe i to duże. A przecież wszędzie czytam, ze z każdą minutą po obudzeniu temperatury powinny rosnąć.. Czy w związku z tym kołdra ma aż tak ogromny wpływ na te pomiary?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z powodu takich anomalii liczy się tylko i wyłącznie pierwszy pomiar i tylko jednym wybranym termometrem. Ja też tak mam niezależnie od kołdry, że drugi pomiar już jest niższy, ale jeśli skrupulatnie pilnuje się i zapisuje tego pierwszego pomiaru to wykres jest spójny. Z tego co wiem to według metody objawowo termicznej za zakłócenie można przyjąć zmianę klimatu, wypicie większej ilości alkoholu, bardzo długi sen lub bardzo krótki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ