X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wpływ kołdry na pomiar temperatury
Odpowiedz

Wpływ kołdry na pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy gdzieś udowodniono, ze spanie pod kołdrą ma wpływ na pomiar temperatury mierzonej rano w pochwie?
    Mam dwa termometry owulacyjne różnych firm. Przez cały tydzień, mierząc temperaturę tuż po obudzeniu, odkrywając się z kołdry, miałam na termometrze nr 1 temperaturę 36,67, na termometrze nr 2 37,4. Po 3 minutach pomiarów na termometrze nr 1 było juz około 36,59, a na nr 2 36,66. I w kolejnych minutach tendencja była cały czas spadkowa, aż do temperatur na nr 1 36,5 a na nr 2 36,6.
    W dniu dzisiejszym od razu po przebudzeniu na termometrze nr 1 temp 36,61 (obudziłam się godzinę wcześniej niż zwykle). I po pięciu minutach na nr 1 - 36,59, nr 2 36,56. Kolejne 5 minut na nr 1 36,55 na nr 2 36,45. I znowu za 5 minut nr 1 36,38 I nr 2 36,48. Tendencje ewidentnie spadkowe i to duże. A przecież wszędzie czytam, ze z każdą minutą po obudzeniu temperatury powinny rosnąć.. Czy w związku z tym kołdra ma aż tak ogromny wpływ na te pomiary?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z powodu takich anomalii liczy się tylko i wyłącznie pierwszy pomiar i tylko jednym wybranym termometrem. Ja też tak mam niezależnie od kołdry, że drugi pomiar już jest niższy, ale jeśli skrupulatnie pilnuje się i zapisuje tego pierwszego pomiaru to wykres jest spójny. Z tego co wiem to według metody objawowo termicznej za zakłócenie można przyjąć zmianę klimatu, wypicie większej ilości alkoholu, bardzo długi sen lub bardzo krótki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ