X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wpływ kołdry na pomiar temperatury
Odpowiedz

Wpływ kołdry na pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy gdzieś udowodniono, ze spanie pod kołdrą ma wpływ na pomiar temperatury mierzonej rano w pochwie?
    Mam dwa termometry owulacyjne różnych firm. Przez cały tydzień, mierząc temperaturę tuż po obudzeniu, odkrywając się z kołdry, miałam na termometrze nr 1 temperaturę 36,67, na termometrze nr 2 37,4. Po 3 minutach pomiarów na termometrze nr 1 było juz około 36,59, a na nr 2 36,66. I w kolejnych minutach tendencja była cały czas spadkowa, aż do temperatur na nr 1 36,5 a na nr 2 36,6.
    W dniu dzisiejszym od razu po przebudzeniu na termometrze nr 1 temp 36,61 (obudziłam się godzinę wcześniej niż zwykle). I po pięciu minutach na nr 1 - 36,59, nr 2 36,56. Kolejne 5 minut na nr 1 36,55 na nr 2 36,45. I znowu za 5 minut nr 1 36,38 I nr 2 36,48. Tendencje ewidentnie spadkowe i to duże. A przecież wszędzie czytam, ze z każdą minutą po obudzeniu temperatury powinny rosnąć.. Czy w związku z tym kołdra ma aż tak ogromny wpływ na te pomiary?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z powodu takich anomalii liczy się tylko i wyłącznie pierwszy pomiar i tylko jednym wybranym termometrem. Ja też tak mam niezależnie od kołdry, że drugi pomiar już jest niższy, ale jeśli skrupulatnie pilnuje się i zapisuje tego pierwszego pomiaru to wykres jest spójny. Z tego co wiem to według metody objawowo termicznej za zakłócenie można przyjąć zmianę klimatu, wypicie większej ilości alkoholu, bardzo długi sen lub bardzo krótki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ