Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wpływ kołdry na pomiar temperatury
Odpowiedz

Wpływ kołdry na pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy gdzieś udowodniono, ze spanie pod kołdrą ma wpływ na pomiar temperatury mierzonej rano w pochwie?
    Mam dwa termometry owulacyjne różnych firm. Przez cały tydzień, mierząc temperaturę tuż po obudzeniu, odkrywając się z kołdry, miałam na termometrze nr 1 temperaturę 36,67, na termometrze nr 2 37,4. Po 3 minutach pomiarów na termometrze nr 1 było juz około 36,59, a na nr 2 36,66. I w kolejnych minutach tendencja była cały czas spadkowa, aż do temperatur na nr 1 36,5 a na nr 2 36,6.
    W dniu dzisiejszym od razu po przebudzeniu na termometrze nr 1 temp 36,61 (obudziłam się godzinę wcześniej niż zwykle). I po pięciu minutach na nr 1 - 36,59, nr 2 36,56. Kolejne 5 minut na nr 1 36,55 na nr 2 36,45. I znowu za 5 minut nr 1 36,38 I nr 2 36,48. Tendencje ewidentnie spadkowe i to duże. A przecież wszędzie czytam, ze z każdą minutą po obudzeniu temperatury powinny rosnąć.. Czy w związku z tym kołdra ma aż tak ogromny wpływ na te pomiary?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z powodu takich anomalii liczy się tylko i wyłącznie pierwszy pomiar i tylko jednym wybranym termometrem. Ja też tak mam niezależnie od kołdry, że drugi pomiar już jest niższy, ale jeśli skrupulatnie pilnuje się i zapisuje tego pierwszego pomiaru to wykres jest spójny. Z tego co wiem to według metody objawowo termicznej za zakłócenie można przyjąć zmianę klimatu, wypicie większej ilości alkoholu, bardzo długi sen lub bardzo krótki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ