Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wstawanie w nocy do dziecka
Odpowiedz

Wstawanie w nocy do dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pakima Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam pytanie dotyczące wstawania w nocy do dziecka a mierzeniem temperatury. Mianowicie moje 10 miesięczne dziecko budzi sie w nocy raz miedzy 2 -3 w nocy i niestety nie przespi tych 3 godzin i budzi sie około 5. Niestety mąż idzie do pracy i to ja muszę wstawać. Wyczytałam że w przypadku wstawania w nocy to wystarczy 1-2 godziny spoczynku ( czyli nie muszę spać mogę leżeć i odpoczywać), na innej stronce że powinnam spać co najmniej 3 godziny. I teraz nie wiem czy wystarczy te 2 godziny spoczynku czyli niekoniecznie muszę spać mogę się obudzić i patrzeć w sufit, czy muszą być te 3 godziny i po spaniu? W nocy niestety jestem uczulona na jej ruszanie się i jestem w stanie obudzić się kilka razy jak dziecko się poruszy, nie wstaję ale otwieram oczy, czy to ma jakikolwiek wpływ na temperaturę, bo mi się wydaje że nie. Proszę was o pomoc w rozwiązaniu tego małego problemu.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze byłoby zebys te 3g godziny przespała bez wstawania, ale skoro tak to i jak mierzysz o 5 to jest ok.

• pakima Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze ja robię tak że ona wstaje między 2 a 3 a mierzę ok 6 czy 5.55 ale ostatnie dwa dni o 5.30 i mam wtedy przespane 2 - 2,5 godziny, czytałam w kasiążce którą dostałam od poradni przed ślubem, żebym przespała conajmniej 2 godziny, gdzieś wyczytałam ze znowu 1 godzina odpoczynku i nie ważne o której godzinie byle żeby to była stała godzina mierzenia.
    Czy zatem mogę poprostu mierzyć między 5.30 a 6? czasem się w nocy przebudzę ale czytałam ze mogę leżeć i potem zmierzyć temperaturę, że nie muszę zaraz po spaniu tylko przed wykonaniem jakiekolwiek czynności typu wstanie do wc picie wody itp.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich mam borykających się pytaniami jak mierzyć gdy wstaje się do dziecka załączam link, który znalazłam

http://przepisnamilosc.pl/rodzina/npr-jest-ok/item/356-ma%C5%82e-dziecko-a-mierzenie-temperatury

Warto mierzyć nawet jak się wstaje:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś wypróbować różne warianty, bo to może być kwestia indywidualna. Stąd też pewnie takie zróżnicowane poglądy. U jednej dziewczyny wstawanie w nocy spowoduje podwyższoną tempkę, u innej nie. U jednej jedno piwo spowoduje zaburzenie, u drugiej tempka nie drgnie.

Możesz spróbować mierzyć o tej 2/3 i zobaczyć czy coś sensownego wychodzi. Ale wydaje mi się że 1,5-2h to wystarczający czas snu albo nawet drzemania żeby wyszedł czytelny wykres.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ