Wykres _ proszę o poradę
-
WIADOMOŚĆ
-
dagna wrote:dzieki, mialam napisac w pochwie a nie w odbycie, przepraszam. A czy ktos mierzy w ustach? bo jesli chodzi o mierzenie w pochwie to jakos nie jestem przekonana do tego sposobu a moze ktorac z Was mierzy po prostu pod pacha?
dzieki
Dagna, nie można mierzyć pod pachą.
Zasady są proste :
-mierzysz codziennie po min trzech godzinach snu
-mierzysz o tej samej godzinie (+/- pół godziny)
-mierzysz tam gdzie jest śluzowka czyli usta, pochwa lub odbyt
-cały cykl mierzysz tylko w jednym miejscu
-nie wstajesz po termometr tylko na lezaco po niego siegasz i mierzysz temp
Kup sobie najlepiej termometr owulacyjny, on dokładniej mierzy
Pozdrawiam 😉 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydagna wrote:dzieki, mialam napisac w pochwie a nie w odbycie, przepraszam. A czy ktos mierzy w ustach? bo jesli chodzi o mierzenie w pochwie to jakos nie jestem przekonana do tego sposobu a moze ktorac z Was mierzy po prostu pod pacha?
dzieki
Myślę, że nie istotne jest gdzie mierzysz - pochwa, odbyt czy usta, chodzi o zależność pomiędzy temperaturami w kolejnych dniach. Więc cały cykl musisz mierzyć w jednym miejscu.Lalia lubi tę wiadomość
-
Ładna dwufazowosc cyklu, spadek w 7 dniu po owu mógłby wskazywać na ewentualną implantacje, temp później odbiła ładnie do góry, zapowiada się dobrze 😉 -
moiko wrote:
A jakiej długości masz zazwyczaj cykle? To dopiero 9 dzień po owu, ciężko coś przewidzieć -
Cześć wszystkim Paniom 😊 Jestem zagubiona duszą której może trochę pomożecie? Mierzę temperature o tej samej porze w ustach. Między 5-9 dc brałam CLO i nie wiem co myśleć o moim wykresie.. Myślicie, że 10 dc mogła być owulacjia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 08:30
-
nick nieaktualnyAnamaya wrote:Cześć wszystkim Paniom 😊 Jestem zagubiona duszą której może trochę pomożecie? Mierzę temperature o tej samej porze w ustach. Między 59 d brałam CLO i nie wiem co myśleć o moim wykresie.. Myślicie, że 10 dc mogła być owulacjia?
raczej nie, bo za duży spadek w kolejnych dniach -
SYlV wrote:raczej nie, bo za duży spadek w kolejnych dniach
Czyli bez owulacji heh 😧 Dziękuję za odpowiedź. -
Anamaya wrote:Czyli bez owulacji heh 😧 Dziękuję za odpowiedź.
A może owu była przesunięta?? Bo jest skok później z 36,54 na 36,67. I później już temp ładnie rośnie 😉
Nie widzę który to dzień cyklu bo na telefonie mi się wykres rozjezdza. 😜 -
nick nieaktualnyLalia wrote:A może owu była przesunięta?? Bo jest skok później z 36,54 na 36,67. I później już temp ładnie rośnie 😉
Nie widzę który to dzień cyklu bo na telefonie mi się wykres rozjezdza. 😜
też tak może być. około 18-19 października może była? -
Lalia wrote:A może owu była przesunięta?? Bo jest skok później z 36,54 na 36,67. I później już temp ładnie rośnie 😉
Nie widzę który to dzień cyklu bo na telefonie mi się wykres rozjezdza. 😜
Chyba nie bo robię po dwa testy owu na dzień i najmocniej widoczna kreska była chyba 11 dc a później ledwo widoczne. 😧 Nawet teraz zrobiła i biel wizira. 😯 -
SYlV wrote:też tak może być. około 18-19 października może była?
-