Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

wykresik

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co myślicie i moim wykresie?bo owu mi nie zaznacza. Z góry dzięki

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz udostępnić wykres, bo go nie widać :-)

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie próbuje

• mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    76d5835a1f11fa6c36490ee9e6c87499.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz tylko 4 temp, z czego mierzone zupełnie o innych godzinach i ma wyznaczyć Ci owu? Jak? :D

• mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pozno zaczełam ją mierzyć :(, bez temp owuacje wyznacza mi na 5.04.
    pierwszy raz obserwuje sluz, szyjke itp. Zastanawia mnie co sie dzieje ze sluzem po owulacji?

• mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gratuluje ci ciązy:). Ja już mam coreczke trzy letnia, wtedy uwazalismy by nie zajsc ale pewnego dnia chwila slabosci, i jest trzy letnia coreczka:).A tym razem zainteresowalo mnie obserwacja mojego ciała:).

• inka84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluz moze sie zmieniac na gorszej jakosci jeszcze przed owulacja dlatego wazne jest wyznaczenie dnia szczytu sluzu. Obserwuj wszystko i zapisuj. Wyznacz jedna godzine pomiaru tempki i mierz ja zaraz po przebudzeniu zanim wstaniesz z lozka. Poczytaj o samoobserwacji i cwicz obserwacje. Za 2-3 cykle bedziesz juz bogatsza w wiedze, chyba,mze zaciazysz, czego zycze jesli sie starasz:-)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluz po owulacji z kurzego jajka robi się kremowy, lepki. W owulkę jest przejrzysty.
    Mierz temo jak radzi Inka - po obudzeniu, przed wstaniem z łożka, max do 8 rano. Codziennie o tej samej godzinie.
    Te pomiary, które masz teraz nic nie wnoszą do samoobserwacji.

• mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, za cenne informacje :-). A uważacie że jest teraz szansa na dzidziusia?
    Ostatnio @ przyszła w 20dc( była dość skapa)
    a wczesniej27dc.
    Dziękuję :-)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ 20 dc? Coś szybko??? II faza powinna trwać min 12 dni. Więc owulka by była już w 8 dc? Coś dziwne. Może to było plamienie śródcykliczne?

Mini z wykresu nie można nawet odczytać czy owu była. Pozytywny test owu to jedynie informacja, że był wyrzut piku Lh i org przygotowywał się do owulacji. Ale to nie potwierdzenie 100% owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:46

• mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że za szybko. I był.to dziwny okres, więcej takiej brazowej gęstej wydzieliny, ale ból taki jak w okresie...więc już sama niewiem.

• mini37 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnie moje cykle były : 26dniowe, 30,25 i ostatni 20.
    Dziś zaczął pobolewa dół brzucha, jak na miesiaczke.
    Niewiem czyznów nie będzie okres w 20dc... Co myślicie?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli znów będzie krwawienie ok 20 dc polecałabym wizytę u gina + podstawowe badania hormonów, bo coś to nie halloo

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ