X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wyniki badań hormonalnych, wysoki kortyzol
Odpowiedz

Wyniki badań hormonalnych, wysoki kortyzol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Prośba o pomoc w interpretacji wyników. Staramy się z mężem o dziecko, od jakiegoś czasu wszystko zaczęło się psuć, jak miesiączki wcześniej byly regularne to teraz dwie wywołane duphastonem, brak owulacji, duże napięcie, stres, uderzenia gorąca. Ginekolog i endokrynolog wysłali mnie na badania hormonalne, wizyta dopiero za tydzień, ale wyniki już mam.
    Badania robione w 3 dc, próba o wskazówki.
    Dodam że leczę się na niedoczynność tarczycy, od tygodnia biorę Fertistim, brałam też wcześniej Puerię Uno, ale zamiast niej teraz właśnie Fertistim.

Estradiol 95,14 pmol/l; norma f. pęcherzykowa: 46-607
    FSH 4,86 IU/l; norma f. pęcherzykowa 3,5-12,5
    LH 7,91 IU/L; norma f. pęcherzykowa 2,4-12,6
    TSH 3,33 mU/l, norma: 0,27-4,20
    Kortyzol 511 nmol/l; norma: 166-507
    Prolaktyna 513,5 mU/l, norma: 127-637
    Testosteron 0,44 ng/ml; norma: 0,08-0,48.

Widzę że kortyzol za wysoki, podobnie testosteron na górnej granicy. Ale czy to pojedyncze odchylenia, czy z całościowych badań wynika PCOS? Co można zrobić i jak sobie pomóc? 😔

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ