Wysokie temperatury pomimo okresu a cykl bezowulacyjny?
-
Hey dziewczyny! Wyczytałam gdzieś,ze jesli temperatura pozostaje wysoka nawet po zakończeniu okresu to moze to być zapowiedź cyklu bezowulacyjnego. Ja jestem obecnie w 4 dniu nowego cyklu, okres pomału sie kończy a temperatura nadal 37 stopni nie czuje sie chora, nic nie nie boli jedynie czuje sie ciegle senna ale to moze być spowodowane podwyższona temperatura. Któraś z Was tez tak mniewa w trakcie okresu? I czy to o tym cyklu bezowulacyjnym to prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 17:25
-
nick nieaktualnySadze ze na pocztaku cyklu moze byc wysoka, tym bardziej ze mierzysz temperature w trakcie okresu, a jednak wtedy zazwuczaj tempka jest podwyzszona. Czy cykl bezowulacyjny to mozna jedynie na 100% na monitoringu sprawdzic, czy bylo czy nie bylo owulacji. Jak beda odpowiednie warunki, sluz, tempka to bedzie i owulacja.
RofTW lubi tę wiadomość
-
Ja nie słyszałam o takiej teorii, żeby wysokie temperatury miały zapowiadac brak owu. Nigdy wcześniej tak nie miałaś? Mnie się tak w ostatnim cyklu zdarzyło, ze temp nie spadła aż do zakończenia @, a kolejny cykl jest owulacyjny, ale jestem na Clo, więc to się trochę nie liczy...
-
JagodaP wrote:Ja nie słyszałam o takiej teorii, żeby wysokie temperatury miały zapowiadac brak owu. Nigdy wcześniej tak nie miałaś? Mnie się tak w ostatnim cyklu zdarzyło, ze temp nie spadła aż do zakończenia @, a kolejny cykl jest owulacyjny, ale jestem na Clo, więc to się trochę nie liczy...
Teraz pewnie juz tego nie znajdę ale było tam napisane,ze temperatura nie spada z powodu wysokiego poziomu progesteronu (?) który z kolei moze zakłócić jajeczkowanie... Nie wiem czy to prawda dlatego sie Was pytam. wy macie największe doświadczenie i czasem wiecie wiecej niż nie jeden lekarz. -