Zębaty wykres po ovu-prośba o pomoc w interpretacji
-
Dziewczyny gorąca prośba o pomoc!
Czy, któraś z Was miała taki zębaty wykres? Wahania dot tylko okresu do ok 9 dni po ovu.
Znalazłam wiele inf, że może to świadczyć o wysokiej prolaktynie, jednak większość tych danych dot wykresów, które zębate są w całości i trudno wyznaczyć obu- u mnie skok jest raczej dobrze widoczny.
Dotychczas nie wykonywalam, żadnych badan to był mój 3cs
=https://ovufriend.pl/graph/8b27ccaaa707e8f1f2f89b57bca34135][/url]
Z góry dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 09:02
-
Nie bardzo rozumiem, że pytasz się o wahania od 9 dpo, kiedy w zasadzie wtedy nie masz wahań Tzn. jest duży spadek, ale dalsze temperatury mają zbliżone wartości. Moim zdaniem nie masz się co martwić, temperatura może się wahać, ważne żeby nie spadała do poziomu niższych temperatury. Czasami zdarzają się takie zębate wykresy. Czy to Twój pierwszy cykl z obserwacjami? Jeśli tak to tym bardziej nie ma co doszukiwać się jakichś nieprawidłowości Aha, a co do tego spadku w 10 dpo, wydaje mi się, że niestety jest to spadek na @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 08:37
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja mialam takie zebate wykresy i rzeczywiscie u mnie byla winna prolaktyna. Ale ja mialam bardzo krotka faze lutealna (max 6 dni, w zasadzie 1-2 zeby sie miescily) i testy owu pozytywne w 25-27 dniu, przy cyklach np. 35 dni, takze na bank owulacji nie mialam.
U Ciebie wg mnie wszystko wyglada dobrze.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
brenya77 wrote:Ja mialam takie zebate wykresy i rzeczywiscie u mnie byla winna prolaktyna. Ale ja mialam bardzo krotka faze lutealna (max 6 dni, w zasadzie 1-2 zeby sie miescily) i testy owu pozytywne w 25-27 dniu, przy cyklach np. 35 dni, takze na bank owulacji nie mialam.
U Ciebie wg mnie wszystko wyglada dobrze.
Dziękuję za pomoc
Dla spokoju ducha zrobie tą prolaktyne -