Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Zimne kobietki :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Mój problem to niskie temperatury. W pierwszej fazie cyklu wynoszą około 36,10-36,20 a w drugiej 36,30-36,40 . Mierzę temperaturę w ustach o 6:30 przed wstaniem z łóżka. W poprzednim cyklu zaszłam w ciążę którą bardzo szybko poroniłam. Czy mam się martwić tymi temperaturami? Od czego mogą być takie niskie? Rok temu sprawdzałam tarczyce i nie mam z nią problemów... Mam pcos i wysoką prolaktyne.

Jesli z tarczyca w porządku to skupiłabym sie na prolaktynie. Ona potrafi obniżać progesteron. I stad niższe temperatury po owulacji (bo rozumiem ze do nich dochodzi).

klaudia382 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie u ginekologa i wspominałam o tych niskich temperaturach. Nie zlecił sprawdzenia progesteronu wręcz kazał nie patrzeć na temperaturę . Sama nie wiem co o tym teraz mam myśleć...

klz9h371w1o7q62n.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Byłam właśnie u ginekologa i wspominałam o tych niskich temperaturach. Nie zlecił sprawdzenia progesteronu wręcz kazał nie patrzeć na temperaturę . Sama nie wiem co o tym teraz mam myśleć...

Malo który lekarz wierzy w wykresy. Nie wiem czemu ale słyszę często od dziewczyn ze lekarz mówił "a po co wykresy?" . Dziwne bo naprawdę wiele mówią...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ