Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Zmienny śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bettylou93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Jestem nowa na forum i mam problem z odczytem swojego śluzu...zaczęłam mierzyć temperaturę w środku cyklu, ale tylko informacyjnie, staram się raczej odczytywać inne sygnały świadczące o owulacji. Może się wydawać, że będzie to głupie pytanie i pewnie jest ich pelno na forum, ale jednak je zadam. Od wczoraj z pochwy wyciągam "galaretki", ogólnie na zewnątrz jest trochę wilgotno. Raz sprawdzając wyciągamgalaretki, a innym razem jest tam taki lekko białawy śluz, raczej nie jest bardzo lepki. Nie wiem, czy miałam owulację, bo w niektóre miesiące miałam falę powodziową w majtkach i to u mnie zapewne znaczyło szczyt płodności i owulację, a im bardziej człowiek się zastanawia, tym się bardziej gubi. Cykle u mnie trwają 29-31 dni. Ostatnia miesiączka była 5 kwietnia. To moje pierwsze staranie...:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ