11tc nie widac serduszka na USG
-
Witam.
Bylam dzisiaj na ugs, jak witac w tytule jestem w 11tc. Na USG nie bylo widocznego serduszka rozwoj dziecka zatrzymal sie na 9tyg. Jest moze szansa, ze dzidzius jakos zle sie ulozyl i nie bylo widac tego serduszka? moze jak pojde do innego lekarza i powtorze badanie to juz cos sie poruszy? NIe mialam zadnych boli brzucha, ani krwawnienia. dwa dni temu mialam lekko brazowe plamienia, ale moje polozna powiedziala, ze to nie jest grozne ani dla dzidziusa, ani dla mnie.
to moja druga ciaza, pierwsza stracilam rok temu w 7tygodniu, odkleilo sie lozysko, dzisiaj uslyszalam ze mamy z partnerem jakies zle geny.
bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co robic.
nie potrafie dopuscic do siebie mysli, ze poraz kolejny bede musiala przez to wszystko przechodzic -
Jejku strasznie Ci wspolczuje ze musialas juz raz przez takie okropienstwo przejsc:( tymczasem sprobuj sie nie zalamywac jeszcze i na pewno idz prywatnie skonsultuj to z innym lekarzem. Nie mozesz poprzestac tylko na diagnozie jednego. Sprawdz u innego moze tamten cos przeoczyl albo ciaza jest mlodsza niz sie wam wydaje. Pedz jeszcze dzisiaj do lekarza a jak nie prywatnie to skocz nawet do szpitala,niech tam sprawdza kolejny raz.nie odmowia Ci pomocy. Daj znac koniecznie i nie poddawaj sie. Mocno trzymam za was kciuki:*
-
nick nieaktualny
-
Leć do innego lekarza z dobrym, nowym sprzętem. Czasem usg potrafi się pomylić. Sama jestem przykładem: kiedy leżałam w szpitalu badali mnie starym aparatem i podejrzewali z dużym prawdopodobieństwem, że moje maleństwo ulokowało się na jajniku. Na nowym aparacie wyszło, że nie ma tam przepływu i to był tylko pęcherzyk, a dzidzia za parę dni była już widoczna w macicy. Powtórz badanie, koniecznie i nie daj się nerwom! Jesteśmy z Tobą!
-
nick nieaktualnyIdź do innego lekarza. W moim otoczeniu jest przypadek, że dziewczyna na usg do 9tc nie widziała serduszka, poszła w ten sam dzień do prywatnej kliniki, wpadła z płaczem, a lekarz pokazał serduszko jak wół... Powodzenia, nie załamuj się, głowa do góry!
-