6 tydzień a GS
-
W 6t0d byłam na usg widziałam tylko pęcherzyk
I zastanawia mnie jedno czy GS 0.47cm to prawidłowy wynik ? Ginekolog stwierdził że to powinien być 5 tydzień jednak na usg GA było oznaczone jako OOR nie było podany wiek ciąży. Czy wszystko jest dobrze ? -
Czemu zadajesz takie pytania na internetowym forum ? Na takie pytania odpowie ci chętnie lekarz skoro lekarz nie stwierdził nie prawidłowości to po co się ich doszukiwać ? ciąża może być młodsza niż wskazuje na to termin ostatniej miesiączki
-
Bo mieszkam w Anglii i nikt tu się nie interesuje ciąża do 13 tygodnia... bardzo chętnie bym latała do prywatnego ginekologa z każdym pytaniem jednak to sa naprawdę bardzo duże pieniądze ja nie znam na pamięć wszystkich parametrów jeśli chodzi o ciążę . Wróciłam do domu i zaniepokoil mnie rozmiar pęcherzyka.
WIĘC DLATEGO ZADAJE TAKIE GŁUPIE PYTANIA.
Uwierz że wolałabym je nie zadawać.
Serduszkowalam 13 dnia cyklu
Cykle mam 28 dniowe
Dlatego ten rozmiar mnie martwi że jest trochę za mały.Polandia lubi tę wiadomość
-
Bez wiedzy lekarza na pewne pytania ciężko udzielić rzetelnej odpowiedzi.
Ale mówię jeśli lekarz nie stwiedzil że coś jest nie tak to skąd niepokój:)
Nie stresuj się tak postaraj się odprężyć jeśli niestety nie masz takich warunków finansowych żeby chodzić do lekarza prywatnie to co ci da moja odpowiedź osoby która się nie zna moz tylko coś w Internecie wyczytać tak jak ty
Mój zarodek względem om jest młodszy o ponad tydzień kobieta jest plodna teoretycznie od ostatniego dnia miesiączki do 15 /16 dnia cyklu więc rozbieżności się zdarzają
Będąc na 1 usg zarodek był młodszy o tydzień a na 2 już o 10 dni młodszy.
Po prostu obserwuje twoje wpisy na forum i na prawdę panikujesz. Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma . Ciesz się swoim stanem do 13 tygodnia to dużo czasu i ci współczuję bo dla mnie 3 tygodnie między usg to dużo czasu ale staram się o tym nie myśleć i szybciej mi zleci
-
A tu wstawiam ci wymiary GS znalezione w Internecie
GS (Gestational Sac) - wymiar pęcherzyka ciążowego
HBD-GS(cm) (czyli zaleznosc miedzy wiekiem ciazy wyrazonym w tygodniach a wielkoscia pecherzyka w cm)
5.0 tydz 1.0 cm (10 mm)
5.5 tydz 1.3 cm (13 mm)
6.0 tydz 1.7 cm (17 mm)
6.5 tydz 2.0 cm (20 mm)
7.0 tydz 2.4 cm (24 mm)
7.5 tydz 2.7 cm (27 mm)
8.0 tydz 3.1 cm (31 mm)
8.5 tydz 3.4 cm (34 mm)
9.0 tydz 3.8 cm (38 mm)
9.5 tydz 4.1 cm (41 mm)
10.0 tydz 4.5 cm (45 mm) -
Przepraszam za te pisane posty w panice Ale stresuje się ciężko w obcym kraju prowadzić ciążę tutaj są tylko 2 usg w ciągu 9 miesięcy. Wszystko jest dla mnie nowe i porównuje wszystko do Polski.
Bardzo dziękuję za cierpliwość do mnie
Dziękuję za miłe, ciepłe słowa i poświęcony czas -
nick nieaktualnyKlaudia, ja tez Ci radzę trochę wyluzować. Wiem, ze to na maksa ciężkie, ale gwarantuje Ci, ze mniej powodów do stresu nie będziesz miała... Będziesz myślała czy serduszko bije, czy nie za wolno, czy maluch rośnie, itp. Jeśli lekarz nic nie powiedział, tzn ze jest w porządku. Ja w 5 tygodniu miałam pęcherzyk 3 mm i dziekowalismy Bogu, ze jest na swoim miejscu, a nie w jajowodzie.
Staraj się nie stresować, nie nakręcać, bo jeszcze kawał drogi przed Tobą, a łatwiej nie będzie. -