X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 8 tydzień ciąży krwawienia, plamienia, skurcze. Pomocy! :(
Odpowiedz

8 tydzień ciąży krwawienia, plamienia, skurcze. Pomocy! :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aVVI Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Staram się z mężem o dziecko od 5 lat, w między czasie przeszłam laparoskopie ( udrożnianie jajowodu)
    Od dwóch lat nawet nie rozmawiamy o dziecku oddaliśmy się w wir pracy.
    Ostatnimi czasy wszystko zaczęło się idealnie układać, dostałam długo wyczekiwany awans w pracy mąż również.
    Do czego zmierzam
    5-9.10 miesiączka
    15 16 17 (dni płodne) sex bez zabezpieczenia
    kolejna miesiączkę dostałam w terminie choć była ona bardzo skąpa (31.10 - 4.11)
    5 dni po miesiączce dostałam plamienia, plamiłam 6 dni, na 7 dzień plamienia miałam okropne skurcze, bóle akurat siedziałam w pracy, jak to ciekawska baba zaczęłam szperać w internecie na temat plamienia po miesiączce itp. wyczytałam gdzieś aby zrobić test, poszłam do apteki kupiłam test napiłam się dużo wody i poszłam do WC zrobić test...
    Zrobiłam test....
    Czekam...
    Czekam...
    Patrze a tam dwie kreski SZOK (w domu powtórzyłam chyba ze 4 wszystkie pozytywne)

Na drugi dzień poleciałam do lekarza bo skąd te plamienia bałam się stracić ciążę.
    Lekarz wykonał badanie USG żadnej ciąży nie ma, stwierdził że mogę sobie zanotować miesiączkę i mam owulację z prawego jajnika, dał skierowanie na badanie TSH i ogólne krwi

Miesiączka trwała długo bo 11 dni i była bardzo obfita skończyła się 27.11
    Po miesiączce mówię oho czas przejść na dietę bo dziwnym trafem przez 3 tygodnie przytyłam 4kg a odżywiam się normalnie, jak zawsze i nigdy aż tyle nie przybrałam.
    Samopoczucie okropne, zawsze miałam duzo energii a ostatnimi czasy jestem nieprzytomna i nic mi się nie chce.
    Ciągle boli mnie głowa a nigdy nie bolała

Dzień 02.12.2020 dziś
    Znów dostałam te cholerne plamienie
    Dzwonie do lekarza sprawdza moje wyniki mówi że są książkowe ( wszystko w normie )
    mówię że dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie dwie grube czerwone krechy na co lekarz, pilnie zrobić beta HCG i wrócić na USG

dzień 15,16,17.październik to są dni w które uprawiliśmy sex z mężem później wyjechał do pracy i nic

Jeżeli naprawdę jestem w ciąży to mój 8 tydzień...

Czy któraś z was miała podobnie i zakończyło się to szczęśliwym porodem?

Do piątku chyba oszaleje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aVVI jesli jestes w ciąży krwawienie może być tak naprawdę z różnych powodów bardziej optymistyczna wersja to krwiak mniej to może być poronienie lub może być też ciąża pozamaciczna (w moim przypadku tak było) . Najlepiej zrób bete i ponownie za 2 dni od wykonanej bety ponowną bete żeby zobaczyć jak przyrasta jeśli podwoi się o co najmniej 66% to dobrze i ciąża się rozwija obliczyć możesz na google wpisując kalkulator bety Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:40

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ