8 tydzień ciąży krwawienia, plamienia, skurcze. Pomocy! :(
-
Cześć.
Staram się z mężem o dziecko od 5 lat, w między czasie przeszłam laparoskopie ( udrożnianie jajowodu)
Od dwóch lat nawet nie rozmawiamy o dziecku oddaliśmy się w wir pracy.
Ostatnimi czasy wszystko zaczęło się idealnie układać, dostałam długo wyczekiwany awans w pracy mąż również.
Do czego zmierzam
5-9.10 miesiączka
15 16 17 (dni płodne) sex bez zabezpieczenia
kolejna miesiączkę dostałam w terminie choć była ona bardzo skąpa (31.10 - 4.11)
5 dni po miesiączce dostałam plamienia, plamiłam 6 dni, na 7 dzień plamienia miałam okropne skurcze, bóle akurat siedziałam w pracy, jak to ciekawska baba zaczęłam szperać w internecie na temat plamienia po miesiączce itp. wyczytałam gdzieś aby zrobić test, poszłam do apteki kupiłam test napiłam się dużo wody i poszłam do WC zrobić test...
Zrobiłam test....
Czekam...
Czekam...
Patrze a tam dwie kreski SZOK (w domu powtórzyłam chyba ze 4 wszystkie pozytywne)
Na drugi dzień poleciałam do lekarza bo skąd te plamienia bałam się stracić ciążę.
Lekarz wykonał badanie USG żadnej ciąży nie ma, stwierdził że mogę sobie zanotować miesiączkę i mam owulację z prawego jajnika, dał skierowanie na badanie TSH i ogólne krwi
Miesiączka trwała długo bo 11 dni i była bardzo obfita skończyła się 27.11
Po miesiączce mówię oho czas przejść na dietę bo dziwnym trafem przez 3 tygodnie przytyłam 4kg a odżywiam się normalnie, jak zawsze i nigdy aż tyle nie przybrałam.
Samopoczucie okropne, zawsze miałam duzo energii a ostatnimi czasy jestem nieprzytomna i nic mi się nie chce.
Ciągle boli mnie głowa a nigdy nie bolała
Dzień 02.12.2020 dziś
Znów dostałam te cholerne plamienie
Dzwonie do lekarza sprawdza moje wyniki mówi że są książkowe ( wszystko w normie )
mówię że dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie dwie grube czerwone krechy na co lekarz, pilnie zrobić beta HCG i wrócić na USG
dzień 15,16,17.październik to są dni w które uprawiliśmy sex z mężem później wyjechał do pracy i nic
Jeżeli naprawdę jestem w ciąży to mój 8 tydzień...
Czy któraś z was miała podobnie i zakończyło się to szczęśliwym porodem?
Do piątku chyba oszaleje. -
nick nieaktualnyaVVI jesli jestes w ciąży krwawienie może być tak naprawdę z różnych powodów bardziej optymistyczna wersja to krwiak mniej to może być poronienie lub może być też ciąża pozamaciczna (w moim przypadku tak było) . Najlepiej zrób bete i ponownie za 2 dni od wykonanej bety ponowną bete żeby zobaczyć jak przyrasta jeśli podwoi się o co najmniej 66% to dobrze i ciąża się rozwija obliczyć możesz na google wpisując kalkulator bety Powodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:40
-