Acard w ciąży
-
Kochane.
Już nie raz pisałam na różne tematy. Dwa poronienia za mną a teraz "wyłapana" mega wczesna ciąża. Dzisiaj byłam u ginekologa bo pojawiło się brudzenie i od razu panika. Dostałam duphaston 3x1 i Acard 1x1. Pytanie czy któraś z Was brała może Acard w ciąży ? Wyczytałam, że poprawia ukrwienie i w jakiś sposób pomaga.
Całuje Was :*24.09.17 ❤[*]
15.11.17❤[*]
1.06.18 ❤[*] -
Ja biorę. Od września codziennie praktycznie. Do tego biorę zastrzyki z heparyny, po poronieniach też przypisują.
Ja właśnie w styczniu trafiłam na bardzo dobra ginke i juz w styczniu przy drugiej ciąży zapobiegawczo mi zapisała heparyne w dawce 0,4, a wtedy nie wiedzialysmy nawet, ze mam dwie mutacje z trombofilii. Jednak wtedy byla to ciąża biochemiczna. No ale jak widać szybko zaszłam ponownie w ciążę i już wiedziałam w razie czego co zażywać. Wiec juz po pierwszym teście ciążowym i becie dałam sobie zastrzyk.
U mnie w każdej ciąży zastrzyki i acard będą obowiazkowe, może porozmawiaj o nich z ginekologiem?
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dziękuję Ci za odpowiedź. Po weekendzie mam powtórzyć betę i dzwonić. Na razie wczesna ciąża (według miesiączki 2 tydzień, w szoku jestem bo według kalendarzyka w chwili obecnej mam dopiero dni płodne). Przy kolejnej wizycie zapytam24.09.17 ❤[*]
15.11.17❤[*]
1.06.18 ❤[*] -
Natalia1984 wrote:Ja biorę nadal Acard, luteinę dopochwowo i duphaston, schodzę już z dawek i będę też odstawiać Acard. Luteina to droga przez mękę, nie mogę się doczekać, kiedy ją odstawię w końcu. Życzę Ci powodzenia
Też chętnie pozbylabym się już luteiny, ale siła wyższa, trzeba ja jeszcze upychac
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -