X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Aktywność fizyczna a 1 trymestr
Odpowiedz

Aktywność fizyczna a 1 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ZarazBedeMama Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam skłonności do nadwagi i jeżeli nie pilnuje się z dietą i ćwiczeniami, od razu widać każdy nowo przybyły kilogram. Przed zajściem w ciąże dużo ćwiczyłam, z ciężarkami, jazda na rowerze i biegałam. Jak myślicie? Czy w trakcie ciąży mogę ćwiczyć tak często jak wczesniej? Czy któras z Was zmaga się z podobnymi problemami?

• anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężarki to raczej nie. z rowerem to chyba różnie w zależności od stopnia zaawansowania ciąży. co joggingu spacerów jogi czy pływania to - jesli ciąża ok i lekarz zezwoli- niepowinno byc klopotow... no chyba ze robilas to wyczynowo
    dieta to zaden problem. powinnas spożywać ook 300 kcal wiecej czyli np 2 jablka na przegryzke. ale tu mozesz sie wspomoc dietetykiem. ogólnie popytak lekarza co i ile ijak mozesz robic. są gimnastyki dlamam anawet wodna gimnastyka dla mam. poszukaj moze są oferty w twoim regionie.

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • ZarazBedeMama Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie bylo to wyczynowe, ale często ćwiczyłam, tak żeby sie zmęczyć. Pytam, bo mam znajomą, która cwiczyła w ciąży, prawie do samego rozwiązania i ma przepukline teraz..

• Leira Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZarazBedeMama wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam skłonności do nadwagi i jeżeli nie pilnuje się z dietą i ćwiczeniami, od razu widać każdy nowo przybyły kilogram. Przed zajściem w ciąże dużo ćwiczyłam, z ciężarkami, jazda na rowerze i biegałam. Jak myślicie? Czy w trakcie ciąży mogę ćwiczyć tak często jak wczesniej? Czy któras z Was zmaga się z podobnymi problemami?

Jeśli przed ciążą byłaś aktywna, a ciąża nie jest zagrożona to możesz spokojnie kontynuować swoje aktywności. Gorzej dla organizmu jest nagle tego zaprzestać, albo nagle zacząć, kiedy wcześniej się tego nie robiło.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegam na bieżni, ćwiczę z ciężarami... tylko robię to z mniejszym obciążeniem... powiedzmy jak wcześniej robiłam martwe ciąży 50/60kg, to teraz 10/15kg itp. Przysiady też max 15kg...
    Jeśli lekarz pozwala i czujesz się na siłach, to możesz... Dużo szukałam na ten temat w internecie. Pooglądaj filmiki na YT...
    tylko nie mam za bardzo siły, żeby po pracy iść jeszcze na siłownię... o 18.00 już padam :-D także raczej średnio 1-2razy w tygodniu mi wychodzi, gdzie wcześniej ćwiczyłam 4-5razy w tyg

a i powiem ci, że w 1 ciązy ćwiczyłam 6razy w tygodniu, bo pracodawca mnie "poprosił" pójść na L4 (joga i aktywna ciąża - takie zorganizowane grupowe) i przytyłam 23kg :-/ Co prawda zeszło mi to 7tygodni po porodzie...
    W drugiej ciąży przytyłam 27kg, ale zaczynałam z niższej wagi... No i też mi wszystko zeszło, ale już w 4mies... i tu bardzo pilnowałam się z jedzeniem i ćwiczyłam 1-2r. w tyg...
    Taka moja uroda... Ćwiczę, nie ćwiczę, a w ciąży tyję :-/
    Teraz już 3kg do przodu :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 12:38

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży ćwiczyłam tylko, że nie do upadłego, jak zaczynała się zadyszka to odpuszczam.
    Teraz też ćwiczę i wszystko na razie jest dobrze :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ