Apetyt w ciąży
-
Dziewczyny a jak tam u Was ? Normalnie jecie czy za dwóch ?
Dzisiaj jak teściowa zrobiła mi 4 skibki na śniadanie to się przeraziłam i jeszcze mówi do mnie,że powinnam za dwóch jeść , ale zjadłam tyle co zawsze bo 4 nie dałabym w życiu rady , a teraz kurcze zjadłam na kolacje bułkę i powiem Wam ,że jestem jeszcze głodna .. -
U mnie apetyt od początku ciąży normalny.
Nawet teraz nie jem nie wiadomo jakich porcji Jem normalnie ale częściej niż zawsze. Co 2-3 godzinki coś wcinam.
Nie chodzi o to żeby się obżerać "za dwoje" jak świnka tylko wybierać jak najzdrowsze,pełnowartościowe jedzeniedddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z poczatku nic przełknąć nie mogłam ..na widok jedzenia uciekałam gdzie pieprz rośnie,a jak juz przeszło pod koniec I trymestru po prostu zaczęłam jeść zdrowo-nie za dwoje-teściowej powiedz,ze dla dwojga!
Najlepiej jeść wlasnie co trzy godzinki..nabiał,warzywa,owoce,kasze,a czasem tez cos,na co ma się ochotę -
nick nieaktualnyU mnie w I tr z apetytem było średnio, a teściowej która też mi mówiła jedz za dwoje, mówiłam, że okruszek który ma parę gram nie zmieści 2giej mojej porcji w żołądeczku
Tak jak dddodiii pisze, jedz często i regularnie co 3h po troszku i brak głodu -
AlaMat - po pierwsze to serdeczne gratulacje, że w końcu się udało
Co do tematu, to nie ma sensu jeść za dwóch. Jedz tyle, ile potrzebuje organizm. Ja czasami jem naprawdę dużo, a czasami bardzo mało, ale przecież nie będę się zmuszać, jak nie mam ochoty.
Jak się najem to mam odruchy wymiotne i też nie mogę doprowadzać do głodu, bo wtedy mi niedobrze
Przeważnie tak co 3 godziny właśnie jestem głodna i muszę coś zjeść
Plusem jest to, że nie mam ochoty na słodkie i nie podgryzam między posiłkami. Od początku ciąży przytyłam 1,8 kg - oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:02
-
W ciąży się nie je ZA DWÓCH, tylko DLA DWOJGA i warto o tym pamiętać
Ja mam różne dni, mam takie kiedy bym poł lodówki zjadła a mam takie, kiedy ledwo wciskam podstawowe posiłki. Także na razie wychodzi mi, że jem w miarę normalniewiola0912 lubi tę wiadomość
-