Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badania prenatalne LuxMed
Odpowiedz

Badania prenatalne LuxMed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • INI Nowa

Wysłany: 12 marca 2025, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trochę się pogubiłam w kwestii badań prenatalnych. Chodzę do ginekologa w LuxMedzie. Na pierwszej wizycie dostałam różne skierowania, w tym na wizytę kontrolną trzy tygodnie później (10 tc) i na ,,usg ciąży 11-13 tydzień (+ 6 dni)". Czy to usg będzie wykonywane na trzeciej wizycie, czy mam osobno się na nie zapisać i czy jest to właśnie to usg prenatalne? Nie umiem się w tym odnaleźć. 🫣
    Napisałam zapytanie do ginekolog prowadzącej, ale nie rozumiem odpowiedzi. Brzmi ona tak: ,,Na takie badania trzeba zapisywać się osobno, ale z racji tego, że teraz każda kobieta ma badanie prenatalne, nie trzeba umawiać tego usg."
    Co to znaczy? Może ktoś tutaj chodzi też do LuxMedu i wie?

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2025, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lux med i mi wytłumaczył lekarz to tak,że badania prenatalne to test Pappa i tutaj lepiej zrobić go w mastermedzie ,bo jest już refundowany przez NFZ dla każdego ;)
    Natomiast to USG zrobić normalnie w luxmed przy okazji wizyty bezpłatnie - tak jak mam w pakiecie ;)
    Mam nadzieje ,że jakoś składnie to napisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2025, 17:58

👩‍⚖️94’ 👱‍♂️91’
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
    🩷
    7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
    2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
    12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
    6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
    30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
    5.11 3130g 55cm kropeczki 🩷🩷
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ