X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badania prenatalne LuxMed
Odpowiedz

Badania prenatalne LuxMed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • INI Nowa

Wysłany: 12 marca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trochę się pogubiłam w kwestii badań prenatalnych. Chodzę do ginekologa w LuxMedzie. Na pierwszej wizycie dostałam różne skierowania, w tym na wizytę kontrolną trzy tygodnie później (10 tc) i na ,,usg ciąży 11-13 tydzień (+ 6 dni)". Czy to usg będzie wykonywane na trzeciej wizycie, czy mam osobno się na nie zapisać i czy jest to właśnie to usg prenatalne? Nie umiem się w tym odnaleźć. 🫣
    Napisałam zapytanie do ginekolog prowadzącej, ale nie rozumiem odpowiedzi. Brzmi ona tak: ,,Na takie badania trzeba zapisywać się osobno, ale z racji tego, że teraz każda kobieta ma badanie prenatalne, nie trzeba umawiać tego usg."
    Co to znaczy? Może ktoś tutaj chodzi też do LuxMedu i wie?

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lux med i mi wytłumaczył lekarz to tak,że badania prenatalne to test Pappa i tutaj lepiej zrobić go w mastermedzie ,bo jest już refundowany przez NFZ dla każdego ;)
    Natomiast to USG zrobić normalnie w luxmed przy okazji wizyty bezpłatnie - tak jak mam w pakiecie ;)
    Mam nadzieje ,że jakoś składnie to napisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 17:58

👩‍⚖️31 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
    2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
    23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
    28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
    23.06 połówkowe 🩷💙

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ