X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badania prenatalne LuxMed
Odpowiedz

Badania prenatalne LuxMed

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • INI Nowa

Wysłany: 12 marca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trochę się pogubiłam w kwestii badań prenatalnych. Chodzę do ginekologa w LuxMedzie. Na pierwszej wizycie dostałam różne skierowania, w tym na wizytę kontrolną trzy tygodnie później (10 tc) i na ,,usg ciąży 11-13 tydzień (+ 6 dni)". Czy to usg będzie wykonywane na trzeciej wizycie, czy mam osobno się na nie zapisać i czy jest to właśnie to usg prenatalne? Nie umiem się w tym odnaleźć. 🫣
    Napisałam zapytanie do ginekolog prowadzącej, ale nie rozumiem odpowiedzi. Brzmi ona tak: ,,Na takie badania trzeba zapisywać się osobno, ale z racji tego, że teraz każda kobieta ma badanie prenatalne, nie trzeba umawiać tego usg."
    Co to znaczy? Może ktoś tutaj chodzi też do LuxMedu i wie?

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lux med i mi wytłumaczył lekarz to tak,że badania prenatalne to test Pappa i tutaj lepiej zrobić go w mastermedzie ,bo jest już refundowany przez NFZ dla każdego ;)
    Natomiast to USG zrobić normalnie w luxmed przy okazji wizyty bezpłatnie - tak jak mam w pakiecie ;)
    Mam nadzieje ,że jakoś składnie to napisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 17:58

👩‍⚖️94’ 👱‍♂️91’
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
    🩷
    7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ