X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badania prenatalne - proszę o rady♥️
Odpowiedz

Badania prenatalne - proszę o rady♥️

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • KatarzynaBak Debiutantka

Wysłany: 25 października, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avanti23 wrote:
    Zrobiłam Sanco i niestety nie można było uzyskać wyniku. Dzisiaj Zrobiłam Nifty i zobaczymy czy będzie to samo :(

Jak robiłyście NIFTY dostałyście może jakieś potwierdzenie na maila czy coś w tym stylu? 🙂

Hej, ja 2 lata temu robiłam Nifty w testDNA i miałam wiadomości non stop. Tu, że wprowadzili zamówienie, tu, że próbka jest badana. W tej ciąży wybrałam test od nich Prenatal TestDNA i w kwestii informacji wyglądało to dokładnie tak samo. Informowali o wszystkim :) Wynik też przyszedł szybciej niż zakładałam.

Dlaczego nie mogłaś uzyskać wyniku z Sanco? Jak sytuacja po NIFTY?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 13:30

🧒🏻2022
    🤰🏻 2025
    + 40
    preg.png
  • Pszczola28 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka pytanko Czy w 12 tygodniu i 0 dni już na usg 3d będzie wszystko widoczne ? Bo tak mnie zapisały a martwię się czy nie za wcześnie? Któraś może była w tym czasie ?

• Karo_97 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola28 wrote:
    Hejka pytanko Czy w 12 tygodniu i 0 dni już na usg 3d będzie wszystko widoczne ? Bo tak mnie zapisały a martwię się czy nie za wcześnie? Któraś może była w tym czasie ?

Hej, ja dziś miałam USG I trymestru (12+0) i Pani Doktor pokazała na chwilę obraz 3D. Widać było wszystko, ale to też dużo zależy jak się dzidziuś ułoży :)

preg.png
  • Pszczola28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_97 wrote:
    Hej, ja dziś miałam USG I trymestru (12+0) i Pani Doktor pokazała na chwilę obraz 3D. Widać było wszystko, ale to też dużo zależy jak się dzidziuś ułoży :)
    Ooo super . Badanie przeszło całe sprawnie ? Kość nosową było widać czy przepływy z komór? ;)

• Lubka Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy standardem jest ze lekarz powinien dac na usg+ pappa? Ja dostalam tylko na pappa z Novum i teraz zastanawiam sie dlaczego.

2002 rozpoczynamy starania
    2004-2008 - 6 x inseminacja
    12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
    11.09.2009 - Córcia
    09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
    07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
    23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
    Beta 0
    16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
    01.01.2018 - córka
    06.2023 decyzja o rodzeństwie
    08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
    05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
    10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
    5 dpt - Ii kreski
    7 dpt - 46,30
    11 dpt - 403,6
  • Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubka wrote:
    Powiedzcie mi czy standardem jest ze lekarz powinien dac na usg+ pappa? Ja dostalam tylko na pappa z Novum i teraz zastanawiam sie dlaczego.

Ja chyba nie rozumiem pytania

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ