X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badanie moczu 5tc - bakterie
Odpowiedz

Badanie moczu 5tc - bakterie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mikimałs Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 5tc ciąży i moja ginekolog zleciła mi szereg różnych badań. Wszystko ok, lecz zaniepokoiły mnie wyniki moczu. Pozycje: Azotyny i leukocyty które mam obecne w moczu a powinny być nieobecne. A także: bakterie : dość liczne a powinno być nieobecne. Co mam zrobić? Czy któraś z Was też tak miała na początku ciąży? Czy to groźna sytuacja dla płodu?. Serdecznie pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedzi.

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam w 10 tygodniu ciąży. Lekarz kazał zrobić jeszcze posiew. Potem dostałam antybiotyk i przeszło. Każda nie leczona infekcja może być groźna dla płodu.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ