Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badanie prentalne
Odpowiedz

Badanie prentalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kin94 Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, mam 24 lata, przede mna badanie prenatalne, mam pytanie- czy samo USG wystarcza czy warto tez zrobic z krwi? tzn biochemia?

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdania są podzielone. Niektórzy lekarze mówią, że jak USG jest OK to, żeby nie robić PAPP-A z krwi bo można się tylko zdenerwować - i faktycznie, na tym forum jest wiele historii idealnych USG, złych wyników PAPP-A z krwi, tygodni stresu w oczekiwaniu na aminopunkcję albo NIFTY/HARMONY (koszt tych dwóch badań nieinwazyjnych to 2000 pln+) i prawidłowy wynik na końcu.

Są też lekarze, jak "mamaginekolog", którzy twierdzą, że PAPP-A z krwi jest super ważna. Ja robiłam, ale w kolejnej ciąży już nie zrobię, po tym co przeczytałam na forum - za dużo niepotrzebnego stresu może to wygenerować.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ