beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, no wiec tak doczekałam wizyty u gin na której było widać pęcherzyk usredniona wielkość 8 mm (mierzony wzdłuż 11 mm)i był to 4 t6dc. Pani doktor powiedziała ze pecherzyk jest owalny i faktycznie na wydruku taki jest. Trochę mnie to zastanawia, nie chce czytać i dokształac się na Internecie bo i tak mam wysokie ciśnienie mam się nie denerwować. Dzisiaj robiłam będę zaczynam 5 tydzień beta wyszła 5650. Wizyta za 2 tygodnie. Może któraś wie czemu pęcherzyki miewają owalne/stozkowate kształty? Jest to hmm normalne?
-
Hej kobietki!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform -
nick nieaktualnyHej. Stresuje się ponieważ ostatni okres zaczelam 17kwietnia, 14 maja powinnam dostać okres (cykle co 27/28d). Cos mnie tknęło i zrobiłam test 15go i wyszły 2 kreski (1 słabsza ale widoczna). Zgłosiłam się do gin a było to niby w 5tyg (4w1d). USG nic nie wykazało. Lekarka kazała zrobić betę i głosić sie ponownie za tydzien. 17go beta wyszła 271. Następna wizytę mam 26 maja (6 tydzień [5w5d]). Jutro idę zrobić nast betę i TSH ponieważ mam niedoczynność tarczycy. Czy powinnam się niepokoić beta i brakiem czegokolwiek w usg? Tym bardziej że lekarka wspomniała coś o pozamacicznej. Bardzo się boję czy zobaczę coś na usg i czy wszystko jest w porządku
Czy jest w ogóle możliwe żebym po 1.5tyg od ostatniej wizyty zobaczyła już zarodek?
Chce zaznaczyc że mam 32lata i to by była moja pierwsza ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 16:03
-
nick nieaktualny
-
Paluszek wrote:Hej. Stresuje się ponieważ ostatni okres zaczelam 17kwietnia, 14 maja powinnam dostać okres (cykle co 27/28d). Cos mnie tknęło i zrobiłam test 15go i wyszły 2 kreski (1 słabsza ale widoczna). Zgłosiłam się do gin a było to niby w 5tyg (4w1d). USG nic nie wykazało. Lekarka kazała zrobić betę i głosić sie ponownie za tydzien. 17go beta wyszła 271. Następna wizytę mam 26 maja (6 tydzień [5w5d]). Jutro idę zrobić nast betę i TSH ponieważ mam niedoczynność tarczycy. Czy powinnam się niepokoić beta i brakiem czegokolwiek w usg? Tym bardziej że lekarka wspomniała coś o pozamacicznej. Bardzo się boję czy zobaczę coś na usg i czy wszystko jest w porządku
Czy jest w ogóle możliwe żebym po 1.5tyg od ostatniej wizyty zobaczyła już zarodek?
Chce zaznaczyc że mam 32lata i to by była moja pierwsza ciąża.
Nie wiem czy to u Ciebie akurat będzie wina sprzętu ale może sprawdź u innego lekarza.. Ja robiłam tylko dwa razy betę bo bardzo mnie stresowało to czekanie na wynik i odpuściłam. -
Ewcia1992 wrote:Dziewczyny czy beta jest ok. Przyrost ok ale czy wartości bety nie za niskie. 5 dniowa blastka byla podana
7dpt 10,5
9dpt 40,8
11dpt 104,85
13dpt 237.56
Jutro kolejna beta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ! Jestem tu nowa jestem w ciąży 3 dni przed okresem testy wszystkie pozytywne w dwa dni przed miesiączką Beta HCG 52,27 a dziś w dniu miesiączki 151,20 powiedzcie mi przyrost jest ok ? Robiłam jeszcze progesteron 32,50 Mam tylko boleści jajników i podbrzusza nie wiem co jest grane 🤷🏼♀️ Tez tak miałyście ?
Dzwoniłam do lekarza to zalecił mi zażycie nospy na ból 🤷🏼♀️🙂 -
Hej dziewczyny, proszę o waszą opinię.
Okres miałam dostać w piątek - w piątek miała tez pozytywny test ciążowy - BARDZO wyraźna druga czerwona kreska. Dziś czyli w wtorek zrobiłam beta HCG wynik 880 😳 dziś jest jakby 33 dzień cyklu. Co myślicie o tym wyniku ? Owulacje miałam najwcześniej ok 11 maja czyli wychodziło by ze to 3 tydzień ciąży. 880 to jest jakiś ogromny wynik? Strasznie się boje ze to ciaza mnoga, choć w rodzinie się nie zdażyło jeszcze ani razu... -
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Mary99 wrote:Hej dziewczyny, proszę o waszą opinię.
Okres miałam dostać w piątek - w piątek miała tez pozytywny test ciążowy - BARDZO wyraźna druga czerwona kreska. Dziś czyli w wtorek zrobiłam beta HCG wynik 880 😳 dziś jest jakby 33 dzień cyklu. Co myślicie o tym wyniku ? Owulacje miałam najwcześniej ok 11 maja czyli wychodziło by ze to 3 tydzień ciąży. 880 to jest jakiś ogromny wynik? Strasznie się boje ze to ciaza mnoga, choć w rodzinie się nie zdażyło jeszcze ani razu... -
Zrobilam dzis bete i wynik mega mnie zaskoczył bo wyszlo az 11123,59 co wskazuję na 2 miesieczna ciążę. W środę powtórka bety. Zadzwonilam do lekarza to krawienie które mialam 28 kwietnia mogło juz byc ciąża. Ze mam być spokojna. I po wynikach w środę przyjść na usg i założenie karty ciąży. Któraś tak miala?
-
lawendowePole wrote:Dziewczyny, przeczytajcie trochę wątek, to naprawdę skarbnica wiedzy, a mam wrażenie, że co chwilę padają te same pytania i trzeba udzielać tych samych odpowiedzi 🤐.
Trochę ciężko przebić się przez całe 300 stron, ale Twój post powinien być pogrubiony i wyświetlany na początku każdej strony. Wtedy sporo pytań, domysłów i rozterek by się rozwiązało. Dzięki!!!
lawendowePole lubi tę wiadomość
-
Cześć.
Brałam antykoncepcję, kilka razy zapomniałam o dobrej porze i stosunek odbył się kilka razy bez zabezpieczenia "do końca". Dla bezpieczeństwa odczekałam 14 dni i zrobiłam 2 dni pod rząd testy ciążowe. Wszystkie jak wół pozytywne. Dzień później poszłam na beta hcg i pokazało wynik <0.100 miu/ml. Zrobiłam następne testy dzień i dwa dni później i wyniki znowu od razu pozytywne. Byłam u ginekolog, mam do niej przyjść za dwa tygodnie sprawdzić co i jak bo na razie oczywiście niczego nie widać na usg. Będę powtarzać betę za tydzień. Czy ta beta wyklucza ciąże na 100%?
Czy któraś z was może miała podobną sytuację? Jak ona się rozwiązała? -
Witajcie, potrzebuję pocieszenia... Od wczoraj non stop płaczę z powodu niskiego przyrostu bety
09.06 - 342
11.06- 750
15.06 - 2672
18.06 - 4288 - robiony w innym laboratorium niż poprzednie
Mój ginekolog twierdzi, że ważne że przyrasta, a norma jest od 30 proc, ja mam około 35-36 proc to ostatnie, poprzednie 114 proc i 94 proc
Na usg widać jeden pęchęrzyk 11 mm bez pęcherzyka żółtkowego jeszcze (w dniu usg zaczynał mi się 5 tc, a lekarz twierdzi, że ciąża jest jeszcze młodsza). Nie plamię,lekko mnie kłuje brzuch co jednak jest normalne.
Za dwa dni znowu mam iść na betę, ale obawiam się najgorszego.