beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
AAngelaaa wrote:Czy jak jestem w połowie opakowania tabletek anty to musze odstawić tabletki anty wykonać test z krwi czy to nie ma wpływu na wynik ? I jak ciąża będzie to wykaże to ?
-
Trottin wrote:Nie ma to wpływu, nie musisz odstawiać tabletek.. jeśli będziesz w ciąży to badanie krwi to wykaże.
Dziekuej bardzo czyli nie mogę uzyskać fałszywie negatywnego wyniku jak zrobię badanie juteo a jestem w połowie opakowania i nie odstawię ich i również juteo wezmę je ? To wynik jak będzie ciąża to to wskaże ? -
AAngelaaa wrote:Chyba autorce chodzi o to czy tabletki wpływają tak na betę ze fałszują wynik ze ciąża będzie a przez tabletki beta z krwi pokaże wynik negatywny , czy tak może się stać sama się zastanawiam ? Chyba jak rozumiem pytanie to autorka posta zastanawia się czy jakby była ciąża przy tabletkach anty to beta by to wykazała mimo brania tabletek ?
-
Trottin wrote:Nie ma takiej opcji, żeby tabletki wpłynęły na wynik badania krwi. Tabletki nie mają magicznej zdolności blokowania bety HCG, więc niby jak miałoby dojść do takiej sytuacji?
Rozumiem czyli mogę wykonać betę z krwi nadal stosując tabletki ? -
Trottin wrote:Jeśli byłabyś w ciąży to beta stopniowo rośnie, więc tak właściwie to po południu czy wieczorem będzie wyższa z dnia na dzień. Ale jeśli jesteś po terminie miesiączki to spokojnie możesz iść rano, na pewno już będzie pozytywna w przypadku ciąży.
Rozumiem czyli nie muszę odstawiać tabletek anty jak jestem w połowie opakowania aby zrobić test jak będzie ciąża to wykaże to beta ?
A i jeszcze jedno pytanko czy przy braku ciąży te wartości mogą minimalnie się wahać ? -
AAngelaaa wrote:Rozumiem czyli nie muszę odstawiać tabletek anty jak jestem w połowie opakowania aby zrobić test jak będzie ciąża to wykaże to beta ?
A i jeszcze jedno pytanko czy przy braku ciąży te wartości mogą minimalnie się wahać ?
Nie chcę być niemiła, ale czy masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem?
Laboratorium ma swoje widełki wyników i zwykle wynik <5 świadczy o braku ciąży.
-
Trottin wrote:Nie chcę być niemiła, ale czy masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem?
Laboratorium ma swoje widełki wyników i zwykle wynik <5 świadczy o braku ciąży.awoz lubi tę wiadomość
-
AAngelaaa wrote:Wiem wiem o tym ale chodzi mi czy np w tym samym labolatorium każdego dnia może wyjść inny wynik mimo braku ciąży ale jak on nie przekracza 1 to może się wahać mimo ze badanie robione w tym samym lab ?
P.S. ile masz lat, jeśli można wiedzieć?
-
Trottin wrote:Tak naprawdę jeśli nie jesteś w ciąży to powinien Ci wyjść za każdym razem wynik poniżej poziomu oznaczalności laboratorium, bo bez ciąży beta HCG naturalnie w organizmie nie występuje.
P.S. ile masz lat, jeśli można wiedzieć?
Ale chodzi mi ze mimo braku ciąży może wyjść w tym samym lab w jeden dzień nie wiem 0.12 na drugi 0.07 a na kolejny 0.20 czy cow takiego mimo braku ciąży ? Może tak wyjść ? -
AAngelaaa wrote:Ale chodzi mi ze mimo braku ciąży może wyjść w tym samym lab w jeden dzień nie wiem 0.12 na drugi 0.07 a na kolejny 0.20 czy cow takiego mimo braku ciąży ? Może tak wyjść ?
-
Trottin wrote:Nigdy nie robiłam bety 3 dni z rzędu, jeśli była negatywna, więc nie wiem. Każdy z tych wyników świadczyłby o braku ciąży, więc właściwie nie rozumiem o co pytasz? Będziesz robiła badanie 3 dni z rzędu nawet przy negatywnej becie?
Nie proszę pani trzy dni z rzędu tylko np załóżmy ze jedna zrobiłam w poniedziałek i wyszło 0.12 kolejna zrobiłam w środę i wyszło 0.09 a kolejna w sobotę i wyszło 0.20 czy tak może być mino ze to wyniki negatywne i zazywam tabletki anty to może być tak ze to tak się waha ? Te wyniki mogą zależeć od tego ze czuły sprzęt jest w lab i pokazuje wyniki takie ? -
Trottin wrote:Jeśli takie wyniki rzeczywiście wyszły to wg mnie rozbieżność wynika tylko i wyłącznie z odchyleń sprzętu. We wszystkich trzech przypadkach potwierdzono brak ciąży
A co to znaczy z odchyleń sprzętu ? Ale to one nic nie oznaczają ze ciąża jest ? Tak może być jak lab wykonywa dokładnie pomiar ze w jednym lab takie wyniku wychodzą ? I to nie oznacza ciąży? -
Trottin wrote:Jeśli takie wyniki rzeczywiście wyszły to wg mnie rozbieżność wynika tylko i wyłącznie z odchyleń sprzętu. We wszystkich trzech przypadkach potwierdzono brak ciąży
A tak może być i Np to nie oznacza ciąży jak wykonywałam te badania podczas stosowania tabletkę anty ze ciąża jest a beta z krwi pokazuje negatyw ? -
AAngelaaa wrote:A tak może być i Np to nie oznacza ciąży jak wykonywałam te badania podczas stosowania tabletkę anty ze ciąża jest a beta z krwi pokazuje negatyw ?