beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyu mnie dopiero w sumie w 5 tyg zobaczyl mała kuleczkę...
poczekaj jeszcze, nic innego nie da się doradzić, ja też czekałam myslałam i nakręcałam się niepotrzebnie, za dużo głupich rzeczy czytałam o pustym jaju , pozamacicznej itp...
nadal nie ma pewności bo wszystko u mnie za małe za wczesne, ale co mam zrobić...
trzymaj się mocno -
Witam wszystkich
Podczytuję tego typu wątki od ponad tygodnia Chciałąbym wam opowiedzieć moją historię i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy Będzie troche długo
Otóż do tej pory miesiączkowałam regularnie, nawet 2 dni nigdy mi się miesiączka nie spóźniła, cykle średnio 28 dni +- 1 dzień co kilka cykli. W poprzednim cyklu który zaczął się 15.04 miałam dziwną sytuację - 22dc dostałam brązowawo czerwonych plamień, ale było tego niewiele, 1 wkładka na dzień max, tak przez 3 dni. Zapisałam się do ginekologa na prawdopodobny pierwszy dzień kiedy miałąby mi się skończyć normalna miesiączka potem. Okresu nie było, testy negatywne, wizyta wypadała w 35dc. I na usg szok dla mnie jak i dla lekarza (po negatywnych testach) - w macicy pęcherzyk 6,5 mm co by odpowiadało temu wiekowi ciąży, ale endo było cieniutkie 9,5mm. Stwierdził, że to prawdopodobnie obumarła wczesna ciąża, tylko troche zdziwiony, że jest takiej wielkości pęcherzyk i nie ma nawet ciut podwyższonego HCG. Kazał czekać na @ lub jeśli się nie pojawi to wizyta za 3 tygodnie. Okres przyszedł tydzień po wizycie, był raczej normalny, z tą różnicą, że na koniec nie miałam charakterystycznych dla mnie paru dni plamień (mam tyłozgięcie macicy).
Kontrolna wizyta wypadała akurat 12dc. Stwierdził, że macica czysta, na lewym jajniku ładny pęcherzyk 18mm i tylko, że za pare dni będzie owulacja. Powiedział, że nie widzi nic przeciwko staraniom o ciąże jeśli chce. No więc z M pomyśleliśmy "maybe baby" ? Córka ma już 4,5 roku prawie, to ile będziemy czekać. I tak bez żadnych wyliczeń przytulaliśmy się kiedy nam się chciało (bywało i codziennie
16/17dc miałam dziwny ciągnący ból z lewej strony podbrzusza. 20dc wieczorem miałam niewielkie plamienie, tylko na papierze przy wizycie w toalecie. 27dc poleciałam na HCG, wynik 16 mIU/ml. w dniu planowanej @ z rana bladziocha jak nie wiem co na teście z rana, ale widziana również przez mojego M więc zwidów nie miałam. Nie miałam możliwości wcześniej sprawdzić i w poniedziałek (4 doby minęły) poszłam na następne, wynik 39,1 mIU/ml. No wzrost jest, ale tylko 56% średnio przez dwa dni. Po poszukiwaniach w internecie załamałam się, ale nie beczałam, dopiero przy M się pobeczałam. M razem z mamą zaczeli mnie uspokajać, że to wcześnie i pewnie będzie dobrze, że wszystko ruszy. Po telefonie do gin tego dnia nie uspokoiłam się, stwierdził, że na ciąże to mało, ale kazałzrobić za tydzień i zobaczyć czy rośnie.
W ostatnią niedzielę, 8 dni po planowanej @zrobiłąm znowu test (Vitam o czułości 25mIU/ml), kreseczka zaczęła się pokazywać jak ledwo moczem pasek nasiąknął, a po 5 minutach były dwie mega grube krechy jednakowego koloru. Podniosło mnie to sporo na duchu. W poniedziałek, 9 dni po planowanej @ i tydzień po poprzednim HCG znów poszłam na badanie.
Wynik to 1513,3 mIU/ml
Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa jak to zobaczyłam Gin stwierdził, że bardzo dobrze i zapytał się czy chcę wizyte w tym tygodniu. Jutro właśnie jest ten dzień. Mam nadzieję, że zobaczę ładny pęcherzyk tam gdzie trzeba, może już z zarodkiem ( w pierwszej ciąży przy podobnej wartości HCG z badania dzień wcześniej po dwóch dniach na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem). A następna wizyta (jak tu będzie ok) dopiero w okolicach 11-12 tc.
Następnego HCG choć mnie korci nie mam zamiaru robić, jak ma być coś nie tak to lekarz zobaczy to na USG, a po co się dodatkowo stresować W pierwszej ciąży HCG 2 dni po planowanej @ było 138mIU/ml, a tydzień później podobna wartość jak teraz i urodziłam śliczną
Także trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok
P.S. Przepraszam za taki wywód, ale lubie wszystko dokładnie opisywać12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Emcia a jak Twona beta teraz? Rośne? Może na słabym sprzęcie Ci robił. A usg dopochwowe tak? Na pozamaciczną raczej szans nie ma, bo przyrost byłby marny, a Ty pierwszy miałaś ładny. A ciąża to jest na pewno Więc zwalmy to na kiepski sprzęt Pęcherzyk powinnaś mieć ok 4 mm to mógł nie widzieć, a jeśli owupacja albo zagnieżdżenie było później to już w ogóle. Wiem że to trudne, sama żyje w stresie, ale gĺowa do góry
-
nick nieaktualny
-
Hej
Właśnie wróciłam z pobrania krwi wynik bety i progesteronu będę miała około 14. Dzisiaj mam się zgłosić do swojego lekarza z wynikami. Mam tylko nadzieję, ze przyrost bedzie ok. Wczoraj też usłyszałam ze za wcześnie przyszłam i pozamaciczna to nie przy takim wzroscie betyHCG. Ciekawe co dziś mi powie mój Pan doktor. Ja glupia chcialam wyprzedzic zalecenia swojego lekarza i teraz tylko sie denerwuje. od zatrzymania miesiączki to dobiero tydzień. Mam nadzieje, że dzisiejsza beta bedzie ladna. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć,
mam pytanie
w poniedziałek robiłam hcg+beta wyszło 494.
Dzisiaj robiłam w innym laboratorium hcg całkowite.
Chciałabym się dowiedzieć czy te dwa badania można porównywać?
Chodzi mi o sprawdzenie przyrostu.
na wszelki wypadek zapisałam się do laboratorium gdzie wykonywałam hcg+beta. Tylko, że pobranie krwi będę mieć w poniedziałek. Czy nie będzie to zbyt długi czas między badaniami? -
Powinno być w tym samym labie, ale ja też robiłam w różnych i wyszło miarodajnie.
Nieważne, ze długi odstęp, sprawdzisz sobie na kalkulatorze czy okej.
Ja robiłam 16 maja, a potem 23 maja (w międzyczasie 19 maja, ale zadzwonili z labu, że im się aparat zepsuł i muszę powtórzyc). -
Hej, zrobilam dzisiaj 4 bete i tempo przyrostu mi spada. caly czas pokazuje mi w normie ale ten ostatni wynik mnie zmartwil bo myslalam ze bedzie wyzszy Czy to zle wrozy przy tak niskich poziomach?
10dpo 6
11 dpo 15
13 dpo 47
16 dpo 98Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:09