Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek robilam pierwsza bete, w 19 dpo, wyszlo 2672. Beta z wczoraj 11668. Lekarz za tydzien dopiero. Co myslicie o takim przyroscie?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W normie.
    Najlepiej wpisać do kalkulatora, który wielokrotnie tu był podawany: https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

• Karka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza:

42dc-26dpo-beta 12344 :)

nick nieaktualny, Liskova, anie93lica lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Emcia1987 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka Masz bardzo ładny przyrost:)

• Karka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mnie to właśnie cieszy:) I na tym kalkulatorze i tak sprawdzam żeby się upewnić;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Emcia1987 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niw wytrzymam do jutrzejszej wizyty u swojego lekarza dzisiaj spróbuję zasiągnąć opinni innego zobaczymy co mi powie jutro dopiero badania kolejne bety i progesteronu mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

• Emcia1987 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie było żadnego pecherzyka na usg nie wiem co mam myśleć jestem załamana.Ciąży pozamacicznej też nie widać endometrium mam grube bez cech złuszczania. Czy za wczesnie nie wyskoczylam z tym USG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dopiero w sumie w 5 tyg zobaczyl mała kuleczkę...
    poczekaj jeszcze, nic innego nie da się doradzić, ja też czekałam myslałam i nakręcałam się niepotrzebnie, za dużo głupich rzeczy czytałam o pustym jaju , pozamacicznej itp...
    nadal nie ma pewności bo wszystko u mnie za małe za wczesne, ale co mam zrobić...
    trzymaj się mocno

• Emcia1987 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 4 tygodniu i 5 dniu i nic nie było widać mam powtórzyć krew.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)

Podczytuję tego typu wątki od ponad tygodnia ;) Chciałąbym wam opowiedzieć moją historię i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy :D Będzie troche długo ;)

Otóż do tej pory miesiączkowałam regularnie, nawet 2 dni nigdy mi się miesiączka nie spóźniła, cykle średnio 28 dni +- 1 dzień co kilka cykli. W poprzednim cyklu który zaczął się 15.04 miałam dziwną sytuację - 22dc dostałam brązowawo czerwonych plamień, ale było tego niewiele, 1 wkładka na dzień max, tak przez 3 dni. Zapisałam się do ginekologa na prawdopodobny pierwszy dzień kiedy miałąby mi się skończyć normalna miesiączka potem. Okresu nie było, testy negatywne, wizyta wypadała w 35dc. I na usg szok dla mnie jak i dla lekarza (po negatywnych testach) - w macicy pęcherzyk 6,5 mm co by odpowiadało temu wiekowi ciąży, ale endo było cieniutkie 9,5mm. Stwierdził, że to prawdopodobnie obumarła wczesna ciąża, tylko troche zdziwiony, że jest takiej wielkości pęcherzyk i nie ma nawet ciut podwyższonego HCG. Kazał czekać na @ lub jeśli się nie pojawi to wizyta za 3 tygodnie. Okres przyszedł tydzień po wizycie, był raczej normalny, z tą różnicą, że na koniec nie miałam charakterystycznych dla mnie paru dni plamień (mam tyłozgięcie macicy).

Kontrolna wizyta wypadała akurat 12dc. Stwierdził, że macica czysta, na lewym jajniku ładny pęcherzyk 18mm i tylko, że za pare dni będzie owulacja. Powiedział, że nie widzi nic przeciwko staraniom o ciąże jeśli chce. No więc z M pomyśleliśmy "maybe baby" ? Córka ma już 4,5 roku prawie, to ile będziemy czekać. I tak bez żadnych wyliczeń przytulaliśmy się kiedy nam się chciało (bywało i codziennie ;)

16/17dc miałam dziwny ciągnący ból z lewej strony podbrzusza. 20dc wieczorem miałam niewielkie plamienie, tylko na papierze przy wizycie w toalecie. 27dc poleciałam na HCG, wynik 16 mIU/ml. w dniu planowanej @ z rana bladziocha jak nie wiem co na teście z rana, ale widziana również przez mojego M więc zwidów nie miałam. Nie miałam możliwości wcześniej sprawdzić i w poniedziałek (4 doby minęły) poszłam na następne, wynik 39,1 mIU/ml. No wzrost jest, ale tylko 56% średnio przez dwa dni. Po poszukiwaniach w internecie załamałam się, ale nie beczałam, dopiero przy M się pobeczałam. M razem z mamą zaczeli mnie uspokajać, że to wcześnie i pewnie będzie dobrze, że wszystko ruszy. Po telefonie do gin tego dnia nie uspokoiłam się, stwierdził, że na ciąże to mało, ale kazałzrobić za tydzień i zobaczyć czy rośnie.

W ostatnią niedzielę, 8 dni po planowanej @zrobiłąm znowu test (Vitam o czułości 25mIU/ml), kreseczka zaczęła się pokazywać jak ledwo moczem pasek nasiąknął, a po 5 minutach były dwie mega grube krechy jednakowego koloru. Podniosło mnie to sporo na duchu. W poniedziałek, 9 dni po planowanej @ i tydzień po poprzednim HCG znów poszłam na badanie.

Wynik to 1513,3 mIU/ml :):):)

Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa jak to zobaczyłam :) Gin stwierdził, że bardzo dobrze i zapytał się czy chcę wizyte w tym tygodniu. Jutro właśnie jest ten dzień. Mam nadzieję, że zobaczę ładny pęcherzyk tam gdzie trzeba, może już z zarodkiem ( w pierwszej ciąży przy podobnej wartości HCG z badania dzień wcześniej po dwóch dniach na wizycie był pęcherzyk z zarodkiem). A następna wizyta (jak tu będzie ok) dopiero w okolicach 11-12 tc.

Następnego HCG choć mnie korci nie mam zamiaru robić, jak ma być coś nie tak to lekarz zobaczy to na USG, a po co się dodatkowo stresować ;) W pierwszej ciąży HCG 2 dni po planowanej @ było 138mIU/ml, a tydzień później podobna wartość jak teraz i urodziłam śliczną

Także trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok :)

P.S. Przepraszam za taki wywód, ale lubie wszystko dokładnie opisywać :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia a jak Twona beta teraz? Rośne? Może na słabym sprzęcie Ci robił. A usg dopochwowe tak? Na pozamaciczną raczej szans nie ma, bo przyrost byłby marny, a Ty pierwszy miałaś ładny. A ciąża to jest na pewno :) Więc zwalmy to na kiepski sprzęt ;) Pęcherzyk powinnaś mieć ok 4 mm to mógł nie widzieć, a jeśli owupacja albo zagnieżdżenie było później to już w ogóle. Wiem że to trudne, sama żyje w stresie, ale gĺowa do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia, jak na moj nos to poszlas za wczesnie ;) Zostalo czekac. Trzymam kciuki! :)

Jaqueline, kciuki! :)

• Emcia1987 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Właśnie wróciłam z pobrania krwi wynik bety i progesteronu będę miała około 14. Dzisiaj mam się zgłosić do swojego lekarza z wynikami. Mam tylko nadzieję, ze przyrost bedzie ok. Wczoraj też usłyszałam ze za wcześnie przyszłam i pozamaciczna to nie przy takim wzroscie betyHCG. Ciekawe co dziś mi powie mój Pan doktor. Ja glupia chcialam wyprzedzic zalecenia swojego lekarza i teraz tylko sie denerwuje. od zatrzymania miesiączki to dobiero tydzień. Mam nadzieje, że dzisiejsza beta bedzie ladna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia bo baby to takie nadgorliwe są a zwłaszcza jak czegoś chcą.

ja jak dostałam moją betę to sie poryczałam bo o dziecko ani trochę się nie staraliśmy, nie planowaliśmy a tu bęc no i było...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia i jak wyniki?

• Emcia1987 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BetaHCG 1963, PROGESTERON 39 pęcherzyk ciążowy 4 mm CZEKAMY NA SERDUSZKO.
    SZCZĘŚLIWA

Liskova, nick nieaktualny, Emma1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia super :)

• Psota Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie :)

w poniedziałek robiłam hcg+beta wyszło 494.
    Dzisiaj robiłam w innym laboratorium hcg całkowite.

Chciałabym się dowiedzieć czy te dwa badania można porównywać?
    Chodzi mi o sprawdzenie przyrostu.

na wszelki wypadek zapisałam się do laboratorium gdzie wykonywałam hcg+beta. Tylko, że pobranie krwi będę mieć w poniedziałek. Czy nie będzie to zbyt długi czas między badaniami?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno być w tym samym labie, ale ja też robiłam w różnych i wyszło miarodajnie.

Nieważne, ze długi odstęp, sprawdzisz sobie na kalkulatorze czy okej.
    Ja robiłam 16 maja, a potem 23 maja (w międzyczasie 19 maja, ale zadzwonili z labu, że im się aparat zepsuł i muszę powtórzyc).

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zrobilam dzisiaj 4 bete i tempo przyrostu mi spada. caly czas pokazuje mi w normie ale ten ostatni wynik mnie zmartwil bo myslalam ze bedzie wyzszy :( Czy to zle wrozy przy tak niskich poziomach?

10dpo 6
    11 dpo 15
    13 dpo 47
    16 dpo 98

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:09

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ