Beta hcg w 3-4 tyg
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ile wynosiła wasza beta między 3-4 tyg ciąży? Moja wyszła 89,4 i moja gin mówiła że to jeszcze malutko i mam w pon powtórzyć.. Nie ukrywam że troche zbiło mnie to z tropu. Kurcze mam nadzieję że wszystko będzie ok i ładnie przyrosnie. Tak sie zastanawiam ile powinna wzrosnąć tydzień po tym jak ją zrobiłam?...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam pierwszą betę dokładnie w 4 tygodniu i 3 dniu, wynosiła 1118. Jeśli robiłaś tydzień temu to myślę, że jutro powinna być dobra. Mnie się wydaje, że tą betę co robiłaś tydzień temu czyli w 3 tygodniu to nie była taka niska. Zobaczyłam na swoje wyniki i normy na 3 tydzień mam 5,8 - 71,2. Ale w Twoim laboratorium może są inne normy
19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie można porównywać swojej bety do bety innej kobiety i już stresować się tym wynikiem.
Każdy organizm jest inny i w innych dniach mogło dojść do zagnieżdżenia.
Bardzo ważne jest, w którym dniu po owulacji jesteście, przy podawaniu pierwszej bety należy zawsze podać dpo i mierzyć kolejne przyrosty co drugi dzień. Wtedy to ma sens.
Inaczej jest w przypadku transferu - podaje się dpt oraz ile dniowy był zarodek, bo to bardzo kluczowe w porównywaniu bety
-
Dziewczyny jestem tu nowa,jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży i trochę się niepokoję,ponieważ mój progesteron wynosi 84ng/ml przy becie 96.83...betę będę powtarzała w poniedziałek czy jest przyrost...bralam bromergon i lekarz kazal mi odstawić i jeszcze dodatkowo zalecil mi duphaston 3x1...martwię się że tak wysoki progesteron może świadczyć o czymś złym...czy wiecie coś może na ten temat?BeataW.
Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna... -
BeataW. wrote:Dziewczyny jestem tu nowa,jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży i trochę się niepokoję,ponieważ mój progesteron wynosi 84ng/ml przy becie 96.83...betę będę powtarzała w poniedziałek czy jest przyrost...bralam bromergon i lekarz kazal mi odstawić i jeszcze dodatkowo zalecil mi duphaston 3x1...martwię się że tak wysoki progesteron może świadczyć o czymś złym...czy wiecie coś może na ten temat?
Kazał Ci brać duphaston przy wysokim progesteronie? Przecież to się bierze przy niskim progesteronie? Nic nie rozumiem.
-
Leira wrote:Kazał Ci brać duphaston przy wysokim progesteronie? Przecież to się bierze przy niskim progesteronie? Nic nie rozumiem.BeataW.
Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna... -
BeataW. wrote:Tak kazał brać,bo zaczęłam odstawić bromergon i może dlatego-może to ma jakiś związek...jestem po ciąży biochemicznej w czerwcu:/ teraz pod koniec września zaczynałam drugą stymulacje...
Zawsze możesz z skonsultować wątpliwości jeszcze z innym lekarzem, ja nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją i też mnie zaskakuje to zalecenie. Podrążę wiedzę w tym temacie, jak coś znajdę to napiszę. -
Leira wrote:Zawsze możesz z skonsultować wątpliwości jeszcze z innym lekarzem, ja nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją i też mnie zaskakuje to zalecenie. Podrążę wiedzę w tym temacie, jak coś znajdę to napiszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 07:08
Leira lubi tę wiadomość
BeataW.
BeataW. wrote:Znalazłam na stronie kliniki Novum:) profesor wypowiadał się dlaczego jest tak wysokie stężenie progesteronu i napisał,żeby się tym w ogole nie martwić ponieważ jest to wynikiem stymulacji i kilku ciałek żółtych-u mnie były dwa pęcherzyki i prawdopodobnie pękły dwa od razu więc również dwa ciałka żółte:) I pisał,że po podaniu np. Pregnylu tak właśnie się dzieję,że w niektórych przypadkach progesteron wzrasta...także uspokoił mnie pewnie dlatego też lekarz zapisał mi Duphaston w razie czego,gdyby ten poziom progesteronu spadał...i,że tych wyników nie ma co porównywać z naturalnymi ciążami:)
SUPER!
I już się wiedza poszerzyła
Szkoda tylko, że Twój lekarz prowadzący Ci tego nie wytłumaczył. Strasznie mnie to wkurza, że lekarze nic nie tłumaczą, wypisują receptę i po sprawie. Nie wiem czy oni mają nas za idiotów, że szkoda im gadać z nami bo i tak "nic nie zrozumiemy"? A wystarczy normalnie powiedzieć, wytłumaczyć i kobieta jest spokojna.BeataW. lubi tę wiadomość